Розетка розповіла про області застосування та особливості дронів з FPV

Розетка розповіла про області застосування та особливості дронів з FPV

Укрінформ
Квадрокоптери з функцією FPV, що транслюють операторові дрона відео в реальному часі, застосовуються в різних галузях. «Розетка» розповіла про особливості подібних пристроїв.

Пілот такого дрону може під час керування спостерігати політ з його камери. Подібна функція значно розширює можливості коптера, забезпечує більш гнучке і точне пілотування, а також дозволяє в реальному часі стежити за тим, що відбувається на землі.

FPV — First Person View або «вид від першої особи». Сенс технології — передача сигналу від дрону на приймач, який знаходиться у користувача. Пілотувати «зрячий» коптер значно зручніше. Немає необхідності тримати апарат в поле зору.

Квадрокоптери з FPV — оптимальний інструмент для спостереження і пошуку. З їх допомогою можна знаходити осередки загоряння в лісах, шукати людей, які загубилися або стежити за тваринами.

Однією з найпопулярніших областей застосування квадрокоптера з FPV стали гонки. Для змагань використовують швидкісні, маневрені і міцні апарати. Найчастіше — 250-го класу.

Класичний дрон з FPV транслює відео на екран в пульті управління. Інше рішення — відео польоту та інша інформація виводяться на смартфон, закріплений на пульті. Існує і можливість управління зі смартфона за допомогою спеціального програмного забезпечення. А в нових моделях DJI реалізована функція польоту по торкання: курс коптера можна позначити прямо на екрані смартфона.

Третій варіант — це трансляція відео на спеціальні 3D-окуляри або шолом. Кращий спосіб зв’язку — окуляри з датчиком Head Tracking і коптер з керованим підвісом камери. Система відстежує повороти голови пілота і відповідно управляє камерою.

В інтернет-магазині «Розетка» представлені різні моделі коптеров, що підтримують цю функцію. Є можливість підібрати пристрій в межах необхідної цінової категорії та з відповідною конфігурацією.

Повну версію публікації можна прочитати на сайті PRNEWS.io.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-