Постанова Верховної Ради України

Постанова Верховної Ради України

Укрінформ
Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо цільового спрямування екологічного податку

I. Внести до Бюджетного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2010 р., № 50-51, ст. 572) такі зміни: 

1. Пункт 43 частини першої статті 64, пункт 33 частини першої статті 66 та пункт 20-4частини першої статті 69 виключити. 

2. Частину першу статті 69-1 доповнити пунктом 4-1 такого змісту: 

"4-1) 80 відсотків екологічного податку (крім екологічного податку, визначеного пунктом 16-1частини другої статті 29 цього Кодексу), у тому числі: до сільських, селищних, міських бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад, що створюються згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, - 25 відсотків, обласних бюджетів та бюджету Автономної Республіки Крим - 55 відсотків, бюджетів міст Києва та Севастополя - 80 відсотків". 

II. Прикінцеві положення 

1. Цей Закон набирає чинності з 1 січня 2016 року. 

2. Частину шосту статті 47 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища" (Відомості Верховної Ради України, 1991 р., № 41, ст. 546 із наступними змінами) викласти в такій редакції: 

"Кошти місцевих, Автономної Республіки Крим і Державного фондів охорони навколишнього природного середовища можуть використовуватися тільки для фінансового забезпечення здійснення природоохоронних заходів, включаючи захист від шкідливої дії вод сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь, ресурсозберігаючих заходів, у тому числі наукових досліджень з цих питань, ведення державного кадастру територій та об’єктів природно-заповідного фонду, а також заходів для зниження забруднення навколишнього природного середовища та дотримання екологічних нормативів і нормативів екологічної безпеки, для зниження впливу забруднення навколишнього природного середовища на здоров’я населення".

Президент України                                        

П.ПОРОШЕНКО 

м. Київ 

24 грудня 2015 року 

№ 918-VIII

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-