Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Зняття санкцій? Лише після повернення Криму!

Зняття санкцій? Лише після повернення Криму!

Блоги
Укрінформ
1 липня Євросоюз продовжив санкції проти Росії. В Україні зітхнули з полегшенням.

Втім не вважаю, що для України стратегічною місією має бути продовження санкцій проти РФ. Натомість ми маємо всіма силами прагнути, щоб збулися ті речі, через які ці санкції можуть бути зняті: повернення Криму та Донбасу.

Стратегічно ми повинні замислюватися над тим, як цього досягти, а тактично розуміти, що санкції – це всього лиш один з інструментів.

Ми маємо розуміти, що хочемо побачити не лише завтра, а й післязавтра.

Судячи з тенденцій, Європа налаштована скасовувати санкції проти Росії після виборів на Донбасі та відновлення контролю за східним кордоном України.

Але ми ні в якому разі не повинні забувати про Крим.

Зараз виникає таке враження, що про Крим українська влада згадує лише тоді, коли активісти вкотре перекриють електрику чи торгівлю на кордоні.

Своєї вбивчої ролі на Донбасі Росія публічно не визнає. Натомість з Кримом все було ясно, як Божий день. Москва нахабно зробила вигляд, що легалізувала свою анексію. Саме це не можна спускати з рук. За це має бути покарання.

Найближчим часом Росія відправить найяскравіших представників так званого кримського керівництва (кого не посадять) в почесне «заслання» до Державної Думи. На їхнє ж місце поставить абсолютно своїх людей без місцевого коріння, після чого ще сильніше закрутить краник фінансових потоків. «Но вы держитесь…»

Ми маємо наполягати на тому, що про будь-яке зняття санкцій з Росії має йтися лише після повернення Криму. Звичайно, рука так і тягнеться написати - тобто не в цьому десятилітті. Але я залишаюся оптимістом.

Артем Стельмашов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-