Принцип роботи грудопоперекового корсета: що, навіщо і чому

Принцип роботи грудопоперекового корсета: що, навіщо і чому

Укрінформ
Болі в спині регулярно відвідують і тих, хто зайнятий на сидячій роботі, і тих, у чиєму житті занадто багато фізичних навантажень. Ми звикаємо до болю і вважаємо її нормальним явищем, хоча насправді це не так. 

Про необхідність лікування або принаймні діагностики думки з'являються тоді, коли хворобливі відчуття починають відчутно заважати. І тоді на горизонті з'являються і масажі, і спеціальні пристосування для корекції спини — тобто, корсети.

Грудопоперековий корсет — допомога хребту в скрутну хвилину

Принцип роботи грудопоперекового корсета можна коротко описати через три варіанти використання: він призначається для профілактичного носіння, для ортопедичного лікування або для відновлення в післяопераційний період.

Найголовніше завдання при фіксації хребта в грудному і поперековому відділах — надати йому природне, анатомічно правильне положення і не давати знову деформуватися, чого і домагаються за допомогою корсета.

Розподілене навантаження дозволяє не тільки зменшити больові відчуття, але і в цілому знизити навантаження на хребет — і на самі диски, і на хребці. Якщо при цьому є проблема з м'язами спини, які через хворобу або в силу віку не справляються зі своїм навантаженням, підтримка допоможе їм трохи відпочити, підтягнутися і знову звикнути до правильної постави.

Як надягати і носити

Ваше здоров'я — досить важлива річ, щоб на ньому не економити. Вибираючи корсет через інтернет (каталог пропонує асортимент в кілька десятків позицій, наприклад, med-magazin.com.ua/cat_356.htm), слід звернути увагу на рекомендації щодо його використання. Надягають корсет виключно лежачи на спині: не стоячи і не на животі, а акуратно розмістивши ребра жорсткості в районі попереку. Грудопоперековий корсет повинен бути симетричний щодо хребта, без перекосів і зсувів: навіть невелике відхилення створить незручності. Фіксувати положення можна тільки після того, як ви переконалися в правильності надягання.

До речі, всупереч стереотипу, корсет — НЕ білизна, і на голе тіло він не носиться. Краще надягати під нього м'яку бавовну, яка позбавить власника від роздратування на шкірі, а корсет — від зайвого прання. Слід мати на увазі: дерматит та інші шкірні захворювання вважаються протипоказаннями для такого роду коректорів.

Час носіння корсета — або світловий день, або шість-вісім годин. Вночі м'язам потрібен відпочинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-