Рівненські атомники підтримують історію та етно-рух регіону

Рівненські атомники підтримують історію та етно-рух регіону

Укрінформ
Працівники Рівненської АЕС стали активними учасниками регіонального етно-тур фестивалю «Бурштиновий шлях», який відбувся у останні вихідні червня в Антонівці – на одній із станцій рівненської вузькоколійки.

За багаторічною традицією фестиваль «Бурштиновий шлях» почався з велопробігу від міста-супутника РАЕС до фестивального майданчика, який цього року розташувався у селі  Антонівка Володимирецького району – одній із станцій рівненської вузькоколійки. Спортивний старт зібрав самих витривалих та загартованих велосипедистів, адже відстань треба було подолати чималу – близько 50 км в умовах аномальної, вище 300С, спеки. Генеральний директор ВП РАЕС Павло Павлишин, прихильник активного відпочинку та постійний учасник усіх велопробігів, подолав разом із аматорами велоспорту дистанцію за 2 години 10 хвилин. Маршрут велопробігу пролягав через мальовничі села району: село Олізарка, відоме своїм цілющим джерелом, районний центр - Володимирець та село зі 110-літньою історією Антонівка, де спортсмени робили короткі зупинки. До слова, дистанцію попереднього велопробігу від міста атомників до реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Біле озеро», який відбувся на початку червня за участю генерального директора та голови профкому атомної електростанції, було подолано за півтори години.

Початок фестивалю дав яскравий фініш велосипедистів. Автентичність, туристичні родзинки Полісся, унікальна культура краю, дари природи, твори тутешніх умільців, яскравий талант артистів-аматорів з 13 районів Рівненщини та Білорусі стали справжнім подарунком для багаточисельних гостей дійства, серед яких було чимало атомників. Поважну публіку розважали й представники міста-супутника РАЕС, вихованці Палацу культури імені Л.Українки – народний аматорський ансамбль танцю «Візерунок», зразковий аматорський ансамбль танцю «Сонечко», народний аматорський фольклорний гурт «Полішуки»», народний аматорський хор «Ветеран».

Крім концерту, учасники фестивалю мали змогу ознайомитися з історією Поліської «кукушки», такою є місцева назва вузькоколійки, насолодитися красою поліських лісів під час фестивальних екскурсій, скуштувати страви місцевої кухні, придбати сувеніри місцевих майстрів.

На фестивальному майданчику була представлена експозиція Рівненської АЕС, як найпотужнішого промислового підприємства регіону, що формує бюджети району та області. Гості фестивалю мали можливість отримати інформацію про діяльність електростанції, сувеніри та буклети. Рівненська АЕС своєю активною участю продемонструвала підтримку місцевої ініціативи та руху за збереження унікальної історичної пам’ятки Рівненщини, акцентування уваги на туристичному потенціалі краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-