Рівненські атомники підтримали українські традиції!

Рівненські атомники підтримали українські традиції!

Укрінформ
Щороку у третій четвер травня відзначається Всесвітній день вишиванки, що об’єднує навколо себе усіх українців незалежно від їхньої статі, віку, соціального статусу, політичних поглядів та віросповідань. Адміністрація Рівненської АЕС запрошує увесь колектив підприємства підтримати традиції та долучитись до загальнонаціонального свята.

Україна вже десятий рік поспіль відзначатиме Всесвітній день вишиванки. Крім того, щороку до свята долучаються все нові й нові країни. Лише цьогоріч вишиванки одягнуть у Австрії, Австралії, Аргентині, Бельгії, Білорусії, Болгарії, Бразилії, Великобританії, Зімбабве, Естонії, Індії, Іспанії, Італії, Греції, Єгипті, Казахстані, Канаді, Китаї, Латвії, Литві, Марокко, Мексиці, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Норвегії, ОАЕ, ПАР, Перу, Південній Кореї, Польщі, Португалії, Росії, Румунії, Словаччині, США, Тайланді, Тайвані, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії, Швеції та Японії.

Люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Цікаво, що за кожним візерунком на вишиванці криються свої символи-обереги. Для прикладу, візерунок калини символізує безсмертя роду та відродження; дуб вишивали лише на чоловічих сорочках, як оберег, що живить силою українського роду; виноград символізує радість і красу сімейного життя; хміль означає любов та молодість; червоний мак, один з головних візерунків, захищає її господаря від будь‑якого зла. Зокрема, кожен регіон країни має свій автентичний орнамент, який перш за все сформувався відповідно до мотивів, які подарувала краю матінка-природа. Кольори теж мають свій самобутній зміст: червоний свідчить про життєдайну енергію сонця, кохання, радість землі; чорний, наділений магією життєвої сили рідної землі, уособлює урожай і достаток; білий колір символізує світло і високодуховність; жовтий - свободу та щастя; зелений відображає ріст і розвиток, життя та молоду силу; сірий ототожнюється з рівновагою та здійсненням бажань.

Рівненські атомники запрошуються до підтримки загальнонаціонального свята задля збереження споконвічної народної традиції. Вже традиційно на Рівненській АЕС пройде масова акція під гаслом «Одягни вишиванку на роботу – об’єднуй країну!». 19 травня 2016 року запрошуємо кожного працівника багатотисячного колективу енергетичного підприємства прийти на роботу у вишиванці, сфотографуватися з колегами на фоні знаку «РАЕС» та надіслати фото на електронну адресу: NyVI@gw.rnpp.rv.ua або ж опублікувати на власній сторінці у мережі facebook з хештегом #РАЕСуВишиванках. Усі фотографії будуть опубліковані на офіційній сторінці Рівненської АЕС у facebook: www.facebook.com/rnpp.rv.ua, а кращі будуть розміщені на офіційному сайті підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-