Школярі міста-супутника РАЕС серед призерів Всеукраїнського мистецького конкурсу

Школярі міста-супутника РАЕС серед призерів Всеукраїнського мистецького конкурсу

Укрінформ
Всеукраїнський конкурс Компанії «АЕС: запрошуємо у майбутнє!» традиційно пройшов серед дітей міст-супутників українських АЕС, Києва та відокремлених підрозділів Київського розташування.

У конкурсних роботах школярі повинні були зобразити сучасні атомні електростанції як надійний, екологічно чистий і безпечний засіб виробництва електроенергії та ефективний інструмент у боротьбі з негативними змінами клімату.

Творчі роботи школярів міста-супутника РАЕС змагались серед більш як 40 робіт у номінаціях: малюнок, декоративно-ужиткове мистецтво та комп’ютерна анімація. Для усіх призерів регіональних етапів конкурсу Дирекція НАЕК «Енергоатом» та профспілкова організація організували подорож до столиці України, де в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва, відбулося урочисте нагородження переможців.

Так, кузнецовці здобули першість у двох номінаціях. Кращими роботами за напрямком декоративно-ужиткового мистецтва у 1-й віковій категорії визнано творіння 13-річної Марії Завадської «Наша рідна РАЕС розквітає, престиж України у світі підіймає», яке посіло заслужене 1 місце, а також витвір 10-річної Діани Федіни «Молитва за світле майбутнє», якому журі присудило друге місце. У номінації «комп’ютерна анімація» дев’ятикласник Юрій Поліщук та його відеоролик «Керосинка і мрії» зайняли першу сходинку у рейтингу кращих анімованих робіт. А малюнок 12-річної Ольги Гончар «Все в твоїх руках» отримав приз Компанії за оригінальність мистецької форми.

Юні таланти отримали цінні призи - від фірмових ранців до планшетів. А також мали нагоду відвідати історичні місця Києва, музеї та взяти участь у розважальній програмі.

Такі творчі конкурси НАЕК «Енергоатом» проводить з метою популяризації та формування у підростаючого покоління правильного сприйняття атомної енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-