На РАЕС визначено переможців відбіркового етапу конкурсу «АЕС: запрошуємо у майбутнє»

На РАЕС визначено переможців відбіркового етапу конкурсу «АЕС: запрошуємо у майбутнє»

Укрінформ
На Рівненській АЕС визначили переможців відбіркового етапу дитячо-юнацького конкурсу «АЕС: запрошуємо у майбутнє». Конкурс проводить НАЕК «Енергоатом» серед школярів міст-супутників українських атомних електростанцій.

Такі творчі конкурси проводяться з метою популяризації знань про атомні електростанції, створення у підростаючого покоління позитивного ставлення до атомної галузі, а також для підтримки потенціалу талановитої молоді.

Загалом на розгляд журі, у складі працівників управління інформації РАЕС та Палацу культури (ПК), було надано 86 робіт. Більшість конкурсантів є вихованцями гуртків Палацу культури й Будинку дитячої та юнацької творчості міста (БДЮТ), також були представлені і роботи вихованців підліткового клубу за місцем проживання «Бригантина».

Переможці визначались у двох вікових групах - від 10 до 13 років та від 14 до 17 років, у номінаціях - малюнок (живопис), декоративно-ужиткове мистецтво та анімація. Творчі задуми, креативність та своє розуміння заданої теми конкурсанти продемонстрували шляхом використання різноманітних технік та стилів: пап’є-маше, вироби з тканини, квілінг, малюнок (гуаш), малюнок поєднаний з аплікацією, ліпка пластиліном та відеоанімація.

Переможцем у старшій віковій групі визнаний вихованець ПК РАЕС Максим Петрук із панно з картону та пап’є-маше на тему «Портал часу з майбутнього в майбутнє», а серед молодших учнів перемогла вихованка БДЮТ Марія Завадська з роботою «Наша рідна РАЕС розквітає, престиж України у світі підіймає». Друге місце посіли дев’ятикласник Юрій Поліщук з анімацією «Керосинка і мрії» та Діана Федіна (ПК) із роботою у техніці пап’є-маше «Молитва за світле майбутнє». Третє місце у номінації малюнок посіли учениця 9 класу Філадельфія Вайсер, яка представила на розгляд журі малюнок «Мирний атом – щасливе дитинство», а також робота п’ятикласниці Ольги Гончар «Все в твоїх руках».

Для участі у ІІ-му заключному етапі конкурсу, який відбудеться у травні, було відправлено у Київ шість кращих робіт.

Серед призерів регіональних конкурсів з усіх міст-супутників АЕС України буде визначено призерів у кожній віковій групі, а також головного переможця конкурсу – володаря гран-прі.

Член журі Світлана Кох, завсектором Палацу культури, відзначила багатожанровість наданих робіт, а також багату уяву школярів. «У всіх малюнках та анімаційних роботах прослідковувалось чітке бачення дітей, що сучасні українські АЕС – надійний, екологічно-чистий та безпечний спосіб виробництва електроенергії, а також, що майбутнє - за атомною енергетикою», - відзначила Кох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-