6 квітня 2016 року у школах м. Києва та Київської області відбулися відкриті уроки англійською мовою, присвячені Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру

6 квітня 2016 року у школах м. Києва та Київської області відбулися відкриті уроки англійською мовою, присвячені Міжнародному дню спорту на благо розвитку та миру

Укрінформ

У рамках розвитку міжнародного співробітництва під егідою Організації Об'єднаних Націй та ЮНЕСКО 6 квітня 2016 року у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури № 87 імені О.П.Довженка, Київській гімназії східних мов № 1 (асоційована школа ЮНЕСКО) та Хотівському навчально-виховному комплексі «ЗОШ I-III  ступенів – гімназія» (Київська область) відбулися відкриті уроки англійською мовою, присвячені заснуванню ООН Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру.

У заходах взяли участь: президент Національного Олімпійського комітету України, видатний український спортсмен, Олімпійський чемпіон, багаторазовий рекордсмен світу, Герой України, Чемпіон спорту ЮНЕСКО Сергій Бубка, координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції, заступник Голови Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, віце-президент Міжурядового комітету ЮНЕСКО з питань фізичного виховання та спорту Микола Мовчан, Голова фізкультурно-спортивного товариства (ФСТ) "Спартак" Євген Баженков, представники посольств Молдови, Норвегії, Угорщини в Україні та інші почесні гості.

Основною метою започаткування Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру стало бажання ООН, ЮНЕСКО та світового співтовариства поліпшити життя людей за допомогою спорту. Донести до людей користь спорту та фізичної активності повинні всесвітньо відомі спортсмени, призначені Послами доброї волі. Крім того, в різних країнах світу в цей день відбуваються різноманітні спортивні заходи.

Відкриті уроки були проведені англійською мовою з метою відзначення у 2016 р. Року англійської мови в Україні (проголошеного Указом Президента України №641/2015 від 16.11.2015) для пропагування в Україні англійської мови, як основної мови міжнародного спілкування.

У спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням української мови та літератури № 87 імені О.П.Довженка заступник Міністра молоді та спорту Микола Мовчан привітав почесних гостей, учнів та педагогічний колектив школи від імені Міністра молоді та спорту Ігоря Жданова та розповів, що 6 квітня було проголошено Міжнародним днем  спорту на благо розвитку та миру на засіданні Генеральної Асамблеї ООН 23 серпня 2013 року. У цей день всесвітньо відомі спортсмени доносять до дітей та молоді користь спорту та фізичної активності.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка подякував школі за плідну тривалу співпрацю з НОК України у напрямі розвитку та популяризації олімпійського руху серед дітей та молоді. Сергій Бубка розповів школярам про важливість спорту та фізичної активності для розвитку кожної людини, яка прагне стати  здоровою та успішною особистістю. Здоровий спосіб життя, фізична активність громадян є запорукою загального процвітання та добробуту суспільства.

Координатор системи ООН в Україні Ніл Вокер у своєму вітальному слові зазначив, що основною метою започаткування Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру стало прагнення Організації Об'єднаних Націй та світового співтовариства поліпшити життя людей за допомогою спорту.  Відзначаючи цей день, ООН закликає міжнародні організації, уряди, неурядові організації та громадськість співпрацювати, відзначати та підвищувати популярність Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру.

Під час відкритого уроку у Київській гімназії східних мов № 1 м. Києва, яка є також асоційованою школою ЮНЕСКО, заступник Міністра молоді та спорту Микола Мовчан розповів про заснування Міжнародного дня  спорту на благо розвитку та миру, наголосивши, що спорт є потужним інструментом соціальної інтеграції, розвитку особистості людини, розширення прав і можливостей дітей та молоді.

Також Микола Мовчан зазначив, що Міністерством молоді та спорту України в партнерстві з Програмою розвитку ООН в Україні був створений веб-сайт із профорієнтації та побудови кар’єри для молоді – портал "Моя кар’єра" та розповів про інші спільні проекти. Цей тест допомагає молодим людям обрати майбутню професію, відповідно до їхніх інтересів і навичок.

Заступник Голови Представництва фонду народонаселення ООН в Україні Замостьян Павло привітав усіх присутніх і розповів школярам про Глобальні цілі сталого розвитку ООН 2030. Під час презентації заступник Голови Представництва фонду народонаселення в Україні зазначив, що у 2015 році Генеральною Асамблеєю ООН були прийняті 17 цілей сталого розвитку, які стануть орієнтиром для усіх країн світу на найближчі 15 років. Окрім цього, Павло Замостьян звернув увагу учнівської молоді на те, що Фонд народонаселення ООН в Україні підтримує місцеві молодіжні ініціативи, як наприклад, щорічний Молодіжний форум у Кременчуку.

06 квітня ц.р. у відкритому уроці у Хотівському навчально-виховному комплексі «ЗОШ I-III  ступенів – гімназія» взяли участь почесні гості: заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Микола Мовчан, голова ФСТ «Спартак» Євген Баженков, Радник Посольства Молдови в Україні, заступник Посла Молдови в Україні Олег Хінку, Радник Посольства Угорщини в Україні Андраш Деак, Консул Посольства Норвегії в Україні Томас Брондер.

Заступник Міністра молоді та спорту Микола Мовчан привітав почесних гостей, учнів та педагогічний колектив школи зі святом та розповів про історію Міжнародного дня  спорту на благо розвитку та миру та роль ООН і ЮНЕСКО у розвитку фізичного виховання, фізичної культури та спорту.

Голова ФСТ «Спартак» Євген Баженков під час свого вітального слова наголосив на важливості занять фізичною культурою та спортом, здорового способу життя та підкреслив високий рівень спортивної інфраструктури гімназії. Він також зазначив, що за 80-тирічну історію існування ФСТ «Спартак» було виховано велику кількість олімпійських чемпіонів з різних видів спорту, що демонструє високий рівень підготовки українських спортсменів та їхні великі здобутки на міжнародній арені.

Представники дипломатичного корпусу виступили з вітальним словом, наголосивши, що основною метою започаткування Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру стало прагнення Організації Об'єднаних Націй популяризувати спорт та фізичну активність для розвитку кожної людини, яка прагне бути завжди  здоровою та успішною особистістю. Здоровий спосіб життя та фізична активність громадян є запорукою загального добробуту суспільства та процвітання нації.

Гостями та представниками дипломатичного корпусу в Україні було відзначено високий рівень знання англійської мови та компетенції щодо Міжнародного дня спорту на благо розвитку та миру серед учнів гімназії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-