У Японії Марина Порошенко відвідала школу для «особливих» дітей

У Японії Марина Порошенко відвідала школу для «особливих» дітей

Укрінформ
Дружина Президента Марина Порошенко у Токіо відвідала два заклади, де вчаться діти із особливими потребами.

Директор Центру ранішнього втручання та соціального розвитку дітей з особливими потребами («Umeda Akebono»), в якому навчаються близько 400 дітей від народження до шести років, пан Като Масахіто ознайомив пані Порошенко з навчальними методиками та умовами перебування дітей. Сторони обговорили систему роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в Японії, а також філософію сприйняття та формування доброзичливого ставлення  суспільства до цих людей.

У ході візиту до другого закладу - початкової школи «Rinsen», яка є найстарішою школою м. Токіо,  пані Порошенко відвідала урок у спеціальному класі для дітей з фізичними вадами.

Із директором школи пані Ясуко Цутія Марина Порошенко обговорила питання навчання дітей з особливими потребами у загальноосвітніх школах. За словами пані Ясуко, в школі ефективно використовується спільне навчання дітей з синдромом Дауна, аутизмом та ДЦП разом з дітьми, що не мають таких обмежень.

Зі свого боку Марина Порошенко зауважила, що зараз в Україні під її патронатом здійснюється напрацювання дорожньої карти змін в системі української освіти. У ній головним принципом визначено, що діти з особливими потребами повинні мати можливість навчатися в середовищі однолітків.

Також у рамках візиту відбулася зустріч дружин Президента України пані Марини Порошенко та дружини Прем’єр-міністра Японії пані Акі Абе. Під час зустрічі піднімалися питання, що знаходяться в зоні опіки перших леді обох країн. Зокрема, проблематика духовного розвитку молодого покоління та формування поважного ставлення до особистості.

Як відомо, в Україні Марина Порошенко намагається змінити систему освіти для дітей з фізичними вадами, щоб діти з особливими потребами були включені у систему освіти якомога раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-