Всеукраїнська нарада з питань медико-психологічної реабілітації учасників АТО

Всеукраїнська нарада з питань медико-психологічної реабілітації учасників АТО

Укрінформ
31 березня 2016 року в Кіровограді стартувала дводенна Всеукраїнська нарада з організації та удосконалення системи медико-психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції.

На захід були запрошені заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський, голова Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко, заступник директора департаменту – начальник відділу соціальної, професійної адаптації та психологічної реабілітації  Служби Наталія Грицунь, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко, голова обласної ради Олександр Чорноіваненко, головні лікарі госпіталів ветеранів війни, керівники обласних Центрів допомоги учасникам АТО, волонтери, громадські організації.

Учасники наради зібралися, щоб напрацювати ефективну модель медико-психологічної реабілітації, супроводу учасників АТО та членів їх родин.

Під час презентації заступник Міністра охорони здоров’я розповів про рівень медичної та психологічної підготовки у різних областях України. Зокрема, посадовець зазначив, що у всіх областях України є госпіталі для учасників АТО, але лише у Івано-Франківській області даний заклад тільки планують створити. Наразі в державі проліковано 9 374 бійців. А загальна кількість демобілізованих українських бійців – 70 791.

По кількості  пролікованих бійців з всієї України Кіровоградська область займає друге місце. У області проліковано 1191 боєць АТО. Перше місце займає УДМСЦВВ (Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни). П’ятірку областей завершують Черкаська, Рівненська та Львівська область.

“Кіровоград обраний невипадково. Оскільки тут створено ефективну модель надання допомоги учасникам АТО. У госпіталі створено Центр медико-психологічної реабілітації. Тут представлена наскрізна модель роботи між первинною, вторинною та третинною ланкою – це надання медичної, психологічної та фізичної допомоги для бійців АТО. Ми поділитися досвідом Кіровоградщини, щоб ці напрацювання поширювати у державі”, – прокоментував Віктор Шафранський.

У вітальному слові до учасників наради, голова Служби Артур Дерев’янко, подякував за запрошення до участі в нараді, розповів про державні програми, які спрямовані на реабілітацію учасників антитерористичної операції, відповідальним виконавцем яких є Служба.  Артур Валентинович зазначив, що дана нарада має велике значення у процесі створення єдиної моделі надання психологічної допомоги, адже саме тут є можливість поділитися досвідом та обмінятися думками з даної проблематики.

В перший день наради учасники змогли прийняти участь у двох секційних засіданнях стосовно організації медико-психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та визначення ролі і місця Центрів допомоги учасникам антитерористичної операції на державному рівні.

На другий день учасники наради ознайомились з роботою Центру медико – психологічної реабілітації на базі Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни.

Артур Дерев’янко поінформував глядачів Кіровоградського інтернет-телебачення (КІТ) про державну програму щодо надання учасникам АТО психологічної допомоги, проблемні питання, поділився своїм баченням розвитку сфери психологічної реабілітації в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-