Відкрито Винницький обласний центр допомоги учасникам АТО

Відкрито Винницький обласний центр допомоги учасникам АТО

Укрінформ
На Вінниччині 24 березня 2016 року відкрито Обласний центр допомоги учасникам антитерористичної операції.

Розпорядженням голови Вінницької облдержадміністрації від 7 жовтня 2015 року директором Центру призначено Слівінського Анатолія Михайловича. Такий Центр на сьогоднішній день відкритий в Україні вперше. Усі працівники є висококваліфікованими державними службовцями, які вже не один день працюють у цій сфері та будуть отримувати заробітну плату за рахунок державного бюджету. Для підвищення оперативності й чіткої координації прийнято рішення про розміщення центру за адресою м. Вінниця вул. Монастирського, 47 (колишня Володарського). Центр об’єднав зусилля й ресурси сектору Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО у Вінницькій області у складі 2 працівників, відділу допомоги учасникам АТО Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації у складі 5 працівників та  громадськості. У відкритті Обласного центру допомоги учасникам антитерористичної операції взяв участь начальник відділу меморіальної роботи та з міжнародних питань Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Володимир Мороз.

Таке розміщення дозволить на постійній основі залучити до роботи центру й інші підрозділи, розташовані у цій будівлі:  відділ оздоровлення та санаторно-курортного лікування Департаменту соціальної та молодіжної політики, який відповідає за оздоровлення дітей учасників АТО, загиблих учасників АТО та санаторно-курортне лікування учасників АТО і інвалідів з числа учасників АТО та обласний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, який здійснює формування «соціальних паспортів» потреб учасників АТО, демобілізованих та сімей загиблих учасників АТО.

Також у Центрі працюватимуть два психологи, які пройшли навчання з подолання посттравматичного синдрому учасникам АТО. У приміщенні є комфортабельна зала, яка буде використовуватись для зустрічей з громадськими організаціями учасників АТО, проведення групових консультацій бійцям, груп взаємодопомоги.

Робота центру в першу чергу спрямована на вирішення проблем учасників АТО за принципом «Єдиного вікна» та максимальної координації дій у напрямку надання такої допомоги на місцевому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-