Price.ua: «Зоряні війни 7» підвищили продажу конструкторів Lego

Price.ua: «Зоряні війни 7» підвищили продажу конструкторів Lego

Укрінформ
Завдяки виходу на екрани сьомої частини зоряної епопеї, а також мультфільму «Крижане серце» компанія Lego змогла за 2015 рік виручити 5,3 мільярда доларів, повідомляє ціновий агрегатор Price.ua. Найпопулярнішим товаром компанії стала модель Тисячолітнього сокола, незважаючи на те, що вона залишається найдорожчою з усіх іграшок Lego.

Протягом десяти років продажі конструкторів Lego неухильно ростуть. Діти завжди щасливі отримати в подарунок нового лего-чоловічка, а дорослі колекціонують рідкісні екземпляри Lego та пластмасові реконструкції легендарних боїв з Зоряних війн. Дитячий конструктор Lego входить в трійку найприбутковіших брендів іграшок, разом з виробником Барбі Mattel і американським «виробником всіх іграшок» Hasbro.

Однак 2015 рік приніс Lego приголомшливий успіх, якого ніхто не чекав. «Зоряні війни VII» разом із комп'ютерною грою та мультсеріалом з персонажами в стилі конструктора Lego вивели продажі компанії на новий рівень. Щоб покрити небувалий попит, гігантові довелося за рік виготовити 72 мільярди цеглинок і 725 мільйонів міні-фігурок. Всього за рік Lego заробив 1,4 мрлд доларів чистого прибутку.

Найдорожчим конструктором Lego за всю 16-річну історію (перша модель із серії Star Wars Lego X-Wing вийшла в 1999 році) є колекційний Тисячолітній сокіл — Star Wars Ultimate Collector's Millennium Falcon. Його можна купити тільки з рук, за вражаючі 4 тисячі доларів.

Варто відзначити, що з роками конструктори Lego тільки ростуть в ціні, і багато хто вкладає кошти саме в них, а не в золоті злитки або валюту. До того ж, періодично виходять ексклюзивні моделі Lego. Нещодавно модний дім Луї Віттон у співпраці з домом Коко Шанель виготовив позолочену фігуркою робота C3PO за 2 тисячі доларів.

Навігатор цін Price.ua дозволяє переглянути всі пропозиції по конструкторам Lego в українських інтернет-магазинах. Їх можна відфільтрувати за ціною і кількістю деталей, щоб швидко зорієнтуватися у всьому різноманітті вибору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-