Фонд Ігоря Янковського оголосив про початок масштабного конкурсу дитячого малюнку

Фонд Ігоря Янковського оголосив про початок масштабного конкурсу дитячого малюнку

Укрінформ
16 березня засновник Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський оголосив про початок четвертого Всеукраїнського конкурсу дитячої художньої творчості, який за останні декілька років став наймасштабнішим подібним заходом в Україні.

Тема цьогорічного конкурсу «Україна: Шлях до миру!», за словами Ігоря Янковського, відображає прагнення всього українського народу до миру та благополуччя в нашій державі. Не випадково тема Конкурсу дитячого малюку співпадає з тематикою Конкурсу короткометражних фільмів, який Ігор Янковський започаткував наприкінці минулого року.

Розповідаючи про особливості проведення конкурсної програми, засновник Всеукраїнського благодійного фонду «Ініціатива заради майбутнього» Ігор Янковський наголосив, що за три останні роки професійне журі отримало більше двох з половиною тисяч робіт молодих митців. Це  свідчить, що талановитих та творчих дітей в Україні дуже багато. «Впевнений, що тема конкурсу викличе велику зацікавленість у молодих українців. Знаю, що наші діти в своїх малюнках зможуть яскраво, чітко та з різноманіттям передати свою мирну позицію, свої мрії та погляди на те, як треба будувати мирне життя в Україні». Також, меценат закликав майбутніх конкурсантів малювати позитивні, оптимістичні роботи, щоб вони несли позитивні та теплі почуття.

До участі в Конкурсі запрошуються діти віком від 5 до 17 років з усіх регіонів України, приймаються художні твори дитячого образотворчого мистецтва, виконані в різній техніці на папері форматом А2 і А3. Прийом робіт буде тривати два місяці - з 16 березня до 16 травня 2016 року. 

Учасниці попередніх конкурсів дитячих малюнків в ході прес-конференції поділилися своїми враженнями та позитивним досвідом від участі в конкурсі такого масштабу. Марія Зволинська, переможниця III Всеукраїнського конкурсу малюнку «Віра.Надія.Любов.» подякувала Ігорю Янковському за організацію творчого заходу та побажала успіхів цьогорічними учасникам.

Переможниця першого Конкурсу малюнку «Мій рідний край - Україна», який відбувся три роки тому, Владислава Гречкосій відзначила важливу роль конкурсів такого формату для юних українських художників, які лише розпочинають свій творчий шлях.

За підсумками ІV Всеукраїнського конкурсу дитячої художньої творчості, переможці будуть нагороджені цінними призами. Роботи фіналістів увійдуть в добірку картин-ілюстрацій календаря на 2017 рік. Засновник Фонду, Ігор Янковський пообіцяв, що виставку дитячих картин - фіналістів та переможців Конкурсу цього року побачить ще більше українців в різних містах нашої держави. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-