Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Об'єктивних причин для масових вуличних протестів нема

Об'єктивних причин для масових вуличних протестів нема

Укрінформ
Те, що на Майдані ми спостерігаємо і, напевно, ще будемо спостерігати спроби спровокованого люмпен-протесту, ще не робить цей протест Майданом.

Це більше схоже на невдалий карикатурний фарсовий і фальш-стартний путч мілітаризованних люмпенів і різного роду політичних пройдисвітів, які намагаються використовувати наявність протестних настроїв у суспільстві..

Вони присутні в суспільстві, але до масового цивілізованого мирного проевпропейского протесту, як це було в 2004 і 2013-2014 роках, така форма їх вираження відношення не має або має дуже віддалене.

Це спроба, використовуючи сьогоднішні і парламентську, і урядову напівкризу, і певну нестабільність у країні, і невирішеність питання зі Східним Донбасом - так званими ЛНР/ДНР, і погіршення економічної і соціальної ситуації, дестабілізувати, дискредитувати як сам Майдан, так і цивілізований мирний цивільний протест.

Навіть якщо в цих протестних акціях немає прямої руки Кремля, то, безумовно, вони грають на руку Кремлю. Але я більше схиляюсь до версії, що хтось всередині країни намагається за допомогою різного роду псевдомайданів, псевдопротесту і люмпен-путчів остаточно дестабілізувати ситуацію в країні, і на руїнах стабільності й державності дістатися до вершин влади. Такі політичні методи вважаю "мародерством на проблемах".

Переконаний, що сьогодні об'єктивних причин для масових вуличних протестів немає, тому що для висловлення невдоволення існуючою політикою держави, влади, Кабміну є легальні процедури.

Сьогодні є більше можливостей для реалізації інтересів і задоволених, і незадоволених через легальну партійну систему і легальні парламентські процедури, ніж через пошук сумнівного політичного щастя на вулиці та розкачка й без того дуже нестійкої сьогодні ситуації як поза, так і всередині держави.

Вадим Карасьов
 

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-