Mesto: подорожчання на ринку оренди житла може скласти до 10 %

Mesto: подорожчання на ринку оренди житла може скласти до 10 %

Укрінформ
Експерти Mesto.ua, найбільшого порталу про нерухомість в країні, прогнозують зростання орендної плати на ринку найманого житла в Україні уже у найближчий час. Як відзначають фахівці Mesto.ua, оренда житла подорожчає на 5-10 %.

Дослідники порталу Mesto.ua вважають, що збільшений попит на нерухомість в Україні може говорити про те, що фінансовий стан населення задовільний і громадяни можуть придбати нове житло. З іншого боку, це може бути тривожним показником, який попереджає про вірогідне швидке зростання курсу долара.

А ось попит на оренду навпаки падає. Станом на початок 2016 року в столиці України орендувати приміщення або квартиру стало набагато простіше, ніж в грудні 2015 року. Пропозиція більша за попит, хоча вартість оренди за останні місяці істотно не змінилася: в Києві «гостинку» можна орендувати за 3500 гривень на місяць, включаючи комунальні послуги. У Львові — 2000-2500 грн, в Харкові — 1700-3000 грн, в Дніпропетровську — 2000-3000 грн/міс.

Це не означає, що ціни і далі будуть знижуватися, оскільки швидше за все, як вважають експерти Mesto.ua, вартість оренди зафіксується і залишиться майже на тому ж рівні, що і зараз.

Але існує одне «але», яке може дуже різко змінити стан речей. Це — політично-економічна обстановка в країні. Якщо МВФ відмовить в черговому транші, то це серйозно вплине на ціни. За попередніми прогнозами, в цьому випадку 1 долар США буде коштувати не менше 50 грн, що неминуче спричинить за собою і зростання тарифів на оренду.

Крім того, підвищення тарифів ЖКГ з березня 2016 року також може вплинути на збільшення щомісячної орендної плати. Хоча експерти порталу не вважають цей факт достатньою підставою для того, щоб вартість орендованого житла стала значно вищою. Максимальна прогнозоване збільшення — 5-10 %. Доходи населення залишилися на тому ж рівні, і підняття вартості за наймане житло призведе до зменшення попиту, тому найближчим часом можна говорити про стабільність в цій сфері.

Mesto.ua — найбільший портал про нерухомість в Україні, який надає не тільки найактуальнішу інформацію про всі зміни в цьому сегменті ринку, але і допомагає здати або купити нерухомість будь-якого типу практично у всіх містах країни. Професійні експерти і аналітики діляться порадами і прогнозами, допомагаючи підібрати найоптимальніший варіант покупки або оренди квартир, будинків, парковок, приміщень або ангарів.

Контакти:

+3 (093) 850 29 76, +3 (096) 699 40 04

http://mesto.ua

info@mesto.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-