Перевірка встановила порушення присяги у діях п’яти суддів

Перевірка встановила порушення присяги у діях п’яти суддів

Укрінформ
Тимчасова спеціальна комісія з питань перевірки суддів загальної юрисдикції за результатами сьогоднішнього засідання встановила порушення присяги у діях п`ятьох служителів Феміди.

Про це поінформував голова ТСК Володимир Мойсик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За результатами засідання 3 червня комісія встановила порушення присяги у діях 5 суддів. Матеріали перевірок будуть передані до Вищої ради юстиції для вирішення питання про їх звільнення з посад», - зазначив Мойсик.

Зокрема, ТСК передасть матеріали перевірки до ВРЮ стосовно судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області Володимира Сливки, судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Володимира Лисенка, судді Чорнобаївського районного суду Черкаської області Нелі Цибри, а також судді Святошинського районного суду міста Києва Володимира Макаренка і судді Солом'янського райсуду Києва Людмили Кізюн.

Водночас комісія встановила ознаки дисциплінарного проступку у діях  двох суддів: Валентини  Самойлової з Харківського окружного адміністративного суду і Миколи Рабця з Броварського міськрайонного суду Київської області. Припинено перевірку стосовно судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Віри Левч.

З початку своєї діяльності ТСК з перевірки суддів судів загальної юрисдикції здійснила 40 перевірок суддів, за результатами розгляду яких стосовно 31 судді ухвалила висновки про порушення присяги, стосовно 7 – констатувала ознаки дисциплінарного проступку і направила матеріали до ВККСУ для прийняття рішення, стосовно 4 суддів перевірки були припинені.

Усього, за результатами розгляду 2192 заяв громадян, що надійшли на адресу комісії, ТСК призначила до розгляду 309 перевірок стосовно 331 судді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-