Українці сигналізують про порушення санітарно-епідемічного благополуччя населення - урядова телефонна

Українці сигналізують про порушення санітарно-епідемічного благополуччя населення - урядова телефонна "гаряча лінія"

Укрінформ
Стан здоров'я населення та сприятливе середовище життєдіяльності людей - складові санітарного та епідемічного благополуччя населення

Стан здоров'я населення та сприятливе середовище життєдіяльності людей - складові санітарного та епідемічного благополуччя населення. Закон України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" регулює суспільні відносини, які виникають у сфері забезпечення належного санітарного та епідемічного стану в країні. Однак з кожним днем дедалі частіше громадяни стикаються з проблемами, що виникають у цій сфері. На сьогодні це питання залишається вкрай актуальним та хвилює чи не кожного громадянина нашої держави.

Як повідомили Укрінформу в Управлінні взаємодії з громадськістю Урядового контактного центру (Центр), впродовж поточного року зареєстровано понад 800 звернень з питань забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.

"Зареєстровано скарги стосовно забруднення атмосферного повітря, грунтів та водних ресурсів, що загалом становлять загрозу для здоров'я громадян. Переважно такі звернення надходили від жителів Дніпропетровської та Донецької областей. Люди повідомляли про перевищення вмісту нітратів, недотримання бактеріологічних та хімічних показників якості води. Громадяни також зверталися з проханням провести перевірки дотримання санітарно-епідеміологічних норм на підприємствах торгівлі, громадського харчування", - повідомили у Центрі.

Так, житель Києва звернувся з проханням перевірити дотримання санітарно-епідеміологічних норм у продовольчому павільйоні "М'ясо", розташованому поблизу просп. Науки. Голосіївським міжрайонним управлінням Головного управління Держсанепідслужби у Києві звернення розглянуто та повідомлено, що за результатами перевірки роботу торговельного павільйону заборонено. Вирішення питання підтверджено зворотним зв'язком із заявником.

Мешканка Дніпропетровська звернулася з проханням перевірити дотримання санітарно-епідеміологічних норм на прибудинковій території за адресою її проживання на площі Петровського. За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Дніпропетровській області, проведеною перевіркою виявлено несанкціоноване сміттєзвалище. Голові Кіровської районної у м.Дніпропетровськ ради направлено припис щодо здійснення невідкладних заходів із його ліквідації. Вирішення проблеми підтверджено зворотним зв'язком.

Громадянин із с.Генічеська Гірка звернувся за сприянням у підписанні акту прийняття дитячого табору "Дружній", що розташований у м.Генічеськ Херсонської області. У закладі було заплановано оздоровлення понад 1000 дітей-сиріт. Головне управління Держсанепідслужби у Херсонській області повідомило, що за результатами позапланових перевірок виявлено: приміщення табору та прилегла до нього територія не підготовлена належним чином до прийому дітей. Після усунення керівництвом табору порушень санітарно-епідеміологічних норм акт приймання дитячого оздоровчого закладу було підписано, що підтверджено зворотним зв'язком.

Заявники також повідомляли про порушення санітарно-гігієнічних норм з боку своїх сусідів, зверталися з проханнями вжити дієвих заходів для їх припинення. Такі звернення переважно надходили від жителів Києва, Дніпропетровської, Харківської, Донецької та Луганської областей.

Загалом за період з 11 по 18 жовтня 2013 року на урядову телефонну "гарячу лінію" та через Інтернет звернулися 20 тисяч 79 заявників.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-