Спеціалізована

Спеціалізована "гаряча лінія" сприяє співпраці підприємців з Кабміном - Урядовий контактний центр

Укрінформ
З початку цього року на спеціалізовану лінію надійшло 277 звернень від підприємців з усіх регіонів країни

Низка заходів уряду, таких як скасування свідоцтва про державну реєстрацію та обов'язкового засвідчення установчих документів у нотаріуса, запровадження модельних статутів, які спрощують процедуру оформлення юридичних осіб, удосконалення державної політики у сфері нагляду, де існують найбільші корупційні ризики, мають сприяти підприємцям у започаткуванні та провадженні власної справи. Тож вирішувати питання, які виникають у представників малого та середнього бізнесу, допомагає спеціалізована "гаряча лінія" - "Діалог з малим бізнесом", запроваджена на базі Урядового контактного центру.

Як повідомили УКРІНФОРМу в Управлінні взаємодії з громадськістю Центру, з початку цього року на спеціалізовану лінію надійшло 277 звернень від підприємців з усіх регіонів країни.

"Переважно звернення стосувалися сплати внесків до Пенсійного фонду, роз'яснень норм законодавства у сфері підприємницької діяльності, перевищення повноважень і недбалості посадових осіб та питань оподаткування. Цього року на спецлінію активніше звертаються підприємці столиці, Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Харківської, Івано-Франківської областей та АР Крим", - зазначається у повідомленні Центру.

Зокрема, серед прикладів звернень із зазначених питань варто виокремити наступні. Приватний підприємець з м.Львів поскаржився на в.о. начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів у Львівській області, який вимагав від нього хабар за зняття штрафних санкцій. Заявник поінформував, що його приватне підприємство проходить процедуру санації і штрафні санкції у цей період накладатися не повинні. Держспоживінспекція, за результатами розгляду звернення Урядового контактного центру повідомила, що зазначену посадову особу було звільнено з посади.

Вирішено питання жительки м.Миколаїв щодо подовження міськрадою строку оренди земельної ділянки заявниці для обслуговування тимчасово розміщеного там кіоску. За інформацією міськради, строк оренди земельної ділянки було подовжено на два роки. Фахівці Урядового контактного центру з'ясували, що питання вирішено, завдяки чому також було збережено робоче місце найманому працівнику.

Підприємець з м. Донецьк звернувся стосовно відмови у прийнятті податкової звітності на паперових носіях працівниками ДПІ в Куйбишевському районі міста. Державна податкова служба України повідомила, що звітність у заявника прийнято та внесено до бази даних.

Заявник з м.Павлоград Дніпропетровської області поскаржився на незадовільну роботу Захiдно-Донбаської об'єднаної ДПI Дніпропетровської області, куди не зміг здати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб за 2012 рік через велику чергу та збої у роботі програмного забезпечення. Державною податковою службою України поінформовано, що звітність у заявника прийнято.

Звертаючись на спеціалізовану телефонну "гарячу лінію" - "Діалог з малим бізнесом", представники малого та середнього бізнесу вказують і на таку проблему, як терміни реєстрації договорів оренди земельних ділянок, паїв і сплата ПДФО за використання цих ділянок, питання прискорення їх успадкування. Підприємці, зокрема, вказують, що органи Держземагентства порушують законодавчо встановлений реєстраційний термін - 14 календарних днів з моменту подачі документів. Заявники вимагають, щоб податок за використання земель сільськогосподарського призначення сплачувався за місцем надання земельної ділянки. Також заявники вважають, що одним зі шляхів легалізації заробітної плати є зменшення податкового тиску.

Фахівці Урядового контактного центру радять громадянам, які здійснюють підприємницьку діяльність або у перспективі планують відкрити власний бізнес, звертатися на урядову телефонну "гарячу лінію". Їх звернення зареєструють та надішлють компетентним органам виконавчої влади, працівники яких нададуть вичерпну відповідь на сформульоване питання.

На урядову телефонну "гарячу лінію" та через Інтернет з 15 по 22 березня 2013 року звернулося 12 тис. 187 заявників.

Урядова телефонна "гаряча лінія" працює за номером: 0-800-507-309, з понеділка по п'ятницю з 8 до 21 години, в суботу - з 8 до 19 години, крім неділі та святкових днів. Дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України - безкоштовні.

Адреса веб-сайту Урядового контактного центру - www.ukc.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-