Кличко - на ТСК у Раді: Ремонт між станціями метро «Деміївська» і «Либідська» завершать до кінця літа

Кличко - на ТСК у Раді: Ремонт між станціями метро «Деміївська» і «Либідська» завершать до кінця літа

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко переконаний, що рух метро між станціями «Деміївська» і «Либідська» може бути відновлений до кінця літа цього року.

Про це мер столиці сказав під час засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань моніторингу та оцінки ефективності діяльності органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади в місті Києві під час воєнного стану, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми постійно моніторимо ситуацію щодо ремонту метро. На ділянці метро між станціями «Деміївська» і «Либідська» в три зміни цілодобово працюють 60 працівників, багато одиниць техніки. Представники підрядної організації кажуть, що якщо не буде проблемних речей, то роботи завершаться до кінця літа», – сказав Кличко.

Він висловив сподівання, що фахівці найближчим часом вже зможуть відкрити сам тунель.

«Це дасть додаткову можливість для того, щоб відповісти на питання, що спричинило цю аварію. Чи помилки в проєктуванні, чи помилки в будівництві, чи в неналежній експлуатації. Коли ми відкриємо тунель, ми зможемо дати відповідь, чи є там гідроізоляція, хімічне укріплення тощо. Після цього будуть зроблені висновки», – зауважив Київський міський голова.

Кличко повідомив, що на ремонт зазначеної ділянки у бюджеті Києва закладено близько 400 мільйонів гривень. За його словами, на сьогодні використовуються кошти резервного фонду.

Він також підкреслив, що проблемний відрізок тунелю буде замінено. Мер Києва додав, що ця ділянка була проблемною ще на етапі будівництва.

Читайте також: Роботи біля станції метро «Деміївська» виконані на 40% - Кличко

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня 2023 року столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення відбулося через розгерметизацію тунелю. За даним фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-