Над Києвом та в районі столиці ППО вразила близько 30 ворожих ракет - КМВА

Над Києвом та в районі столиці ППО вразила близько 30 ворожих ракет - КМВА

Укрінформ
Вночі Київ зазнав потужного ракетного удару, є постраждалі. ППО знищила майже три десятки ворожих ракет.

Про це йдеться у повідомленні очільника КМВА Сергія Попка у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Після паузи в 44 дні, ворог завдав чергового ракетного удару по Києву", - говориться у повідомленні.

"Противник застосував крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС та балістичні ракети з території рф. Повітряна тривога в столиці тривала майже 3 години. Після складних маневрів в суміжних областях, ракети заходили на столицю одночасно з різних напрямків. Силами та засобами протиповітряної оборони над Києвом та в районі столиці було уражено приблизно три десятка ворожих ракет, зокрема і балістичні" - повідомляє Попко.

За попередніми даними, внаслідок ракетного удару:

  • у Шевченківському районі пошкоджено багатоповерховий житловий будинок із загорянням квартири, проводиться евакуація людей; за іншою адресою загорілися авто; в деяких будинках вибуховими хвилями пошкоджено вікна.
  • в Святошинському районі уламки пошкодили в будівлю дошкільного навчального закладу, також зафіксовано пошкодження багатоповерхового житлового будинку і в цьому районі теж горіли авто;
  • у Подільському районі уламків впали на територію нежитлової забудови та на дах житлового будинку із подальшим загорянням; також зафіксовано займання на даху нежитлової двоповерхової будівлі.

Всі екстрені служби працюють на місцях пригод, триває ліквідація наслідків ракетного удару.

На цю хвилину достеменно відомо про двох постраждалих – дівчинки 11 років та чоловіка 38 років. Без загиблих.

Інформація оновлюється та уточнюється.

Читайте також: Зеленський про удар по Харкову: Україна ще більш принципово та влучно відповідатиме

"Вкотре закликаю киян та гостей столиці – не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Завжди дотримуйтеся заходів безпеки! Гіркий досвід Одеси та Миколаєва доводить, що ворог може завдати повторних ракетних ударів під час ліквідації наслідків.І не забувайте підтримувати та допомагати воїнам Сил Оборони. Їм важлива ваша підтримка! Їм потрібен надійний тил. Від кожного з нас залежить наша Перемога!", - додає начальник КМВА.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні уночі Росія підняла у небо 9 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому Оленья (Мурманська область). Через загрозу ракетних атак по всій країні було оголошено повітряну тривогу.

Фото ілюстративне / dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-