БРДМ-2 зі столичного парку передадуть Десантно-штурмовим військам

БРДМ-2 зі столичного парку передадуть Десантно-штурмовим військам

Укрінформ
Бойову розвідувально-дозорну машину із Парку імені воїнів-інтернаціоналістів у Дарницькому районі Києва буде передано одній із військових частин у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив перший заступник голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

19 січня робоча група щодо усунення памʼятних обʼєктів, повʼязаних з історією Росії та СРСР, з публічного простору Києва прийняла рішення демонтувати БРДМ-2 у парку, зазначив він.

За словами Калашлника, «згідно з думкою експертів, цей обʼєкт є прикладом пропаганди радянського мілітаризму, а не вшануванням памʼяті українців, полеглих у війні в Афганістані». «З 2014 у російсько-українській війні багато наших співвітчизників-учасників тієї війни відстоюють нашу свободу, незалежність та територіальну цілісність», - додав він.

Прийняте рішення після перемовин з представниками однієї із військових частин у складі Десантно-штурмових військ передати БРДМ-2 їм у користування. Для цього без залучення бюджетного фінансування техніка буде налаштована, модернізована й укомплектована.

«Ми маємо максимально ефективно використовувати всі ресурси, і якщо ця машина зможе бути корисною на передку, чому б цього не забезпечити. До речі, ви знаєте, що вона навіть вміє плавати при своїй масі у сім тонн? І вже після нашої великої Перемоги спецтехніка зможе гордо повернутися на пʼєдестал, а поки ми залишимо на її місці інформаційну табличку й горщики для квітами, які її будуть чекати», - зауважив перший заступник голови РДА.

Читайте також: На півдні нацгвардійці зупинили дві колони російської техніки

Як повідомляв Укрінформ, на будівлі Київської міської ради оновлюють банер, який нагадує про героїзм захисників Маріуполя та необхідність їхнього повернення додому живими.

Скріншот з відео

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-