Малюська - про платні камери в СІЗО Києва: Шалено популярні, вільних місць немає

Малюська - про платні камери в СІЗО Києва: Шалено популярні, вільних місць немає

Укрінформ
Денис Малюська заявив, що платні камери в Київському слідчому ізоляторі мають шалену популярність – наразі вільних місць у них немає.

Про це міністр юстиції сказав в інтерв’ю «РБК-Україна», передає Укрінформ.

«Вільних місць немає. Платні камери користуються в Києві шаленою популярністю. Я думаю, що якби ми вдвічі більше запровадили цих платних камер, все одно були б зайняті всі. Реально, немає куди людей дівати, нам треба друге СІЗО в Києві. Це насправді актуальне питання. Це дуже і дуже складна ситуація, і за прогнозами правоохоронців вона буде лише погіршуватись, бо у нас кримінальна ситуація погіршується», - сказав Малюська, відповідаючи на запитання, як працює ініціатива щодо платних камер у СІЗО.

Він наголосив, що платні камери швидко окупилися.

«Тому це прекрасний бізнес-проєкт», - зауважив міністр юстиції.

Читайте також: Денис Малюська, міністр юстиції

Як повідомлялося, Кабмін постановою від 22 квітня 2020 року запровадив експериментальний проєкт платної послуги з надання поліпшених побутових умов у слідчих ізоляторах.

У вересні 2023 року уряд затвердив Порядок облаштування камер з поліпшеними умовами тримання та надання особам, взятим під варту, у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби платних послуг із забезпечення поліпшених умов тримання.

За даними Міністерства юстиції, станом на грудень 2023 року платні камери в СІЗО «заробили» 21 млн грн.

Фото: minjust.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-