Продавав канабіс та поширював відео руйнувань - поліція затримала росіянина

Продавав канабіс та поширював відео руйнувань - поліція затримала росіянина

Укрінформ
Правоохоронці викрили 25-річного росіянина, який, нелегально перебуваючи в Україні, займався збутом наркотиків у Києві та поширював у соцмережах відео руйнувань в Ірпені.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно громадянина Росії, уродженця Московської області, за обвинуваченням у незаконному збуті канабісу та поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, росіянин перебував в Україні нелегально. З вересня 2023 року він займався збутом канабісу в Києві, зокрема зустрічався з покупцями у вбиральнях ресторанів та на парковках торговельних центрів, де передавав пакунки з канабісом.

Під час обшуку за місцем мешкання чоловіка вилучили його мобільний телефон. У телефоні знайшли відеозапис, зроблений ним у вже звільненому від російських загарбників Ірпені.

На цьому відео чоловік показує наслідки руйнувань і демонструє своє захоплення діями РФ проти України. Зокрема він схвалює вчинені російськими військовими вбивства і погроми в Ірпені, розповідаючи, що ”тут були росіяни”. Зняте відео чоловік поширив у Телеграмі‎ серед своїх знайомих.

Читайте також: У Києві затримали шахраїв, які планували «заробити» на обміні полонених $60 тисяч

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів містять виправдовування збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році.

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заочно оголосила підозру проросійському блогеру, колишньому очільнику забороненої партії "Держава" Дмитру Васильцю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-