У Києві відкрилася виставка бельгійського фотографа про Революцію гідності

У Києві відкрилася виставка бельгійського фотографа про Революцію гідності

Фото, відео
Укрінформ
У столиці України, на Контрактовій площі, відкрилася виставка «Київ 2014. Повернення» бельгійського фотографа Джима Сюмкая, який десять років тому фіксував події Революції гідності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На представлених в експозиції роботах - учасники Революції гідності, наметове містечко у центрі Києва, трагічні моменти прощання з героями Небесної сотні.

Генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло зазначив, у лютому 2014 року, коли Європа була шокована безпрецедентним злочином, який скоїла тодішня українська влада проти народу, - розстрілом мирних протестувальників, у Київ приїхало багато іноземних кореспондентів.

У Києві відкрилася виставка бельгійського фотографа про Революцію гідності / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

«Джим Сюмкай прибув сюди і зафіксував дні, сповнені чорно-білих емоцій радості - від перемоги Майдану і смутку від загибелі найкращих його представників - Героїв Небесної сотні», - сказав Пошивайло.

За його словами, розширений варіант виставки планується експонувати у Галереї протестного мистецтва Музею Майдану.

Читайте також: У Києві вшанували пам'ять загиблих Героїв Небесної Сотні

Заступник міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тарас Шевченко підкреслив, що відкриття українсько-бельгійської виставки є важливим елементом культурної дипломатії. Експозицію також представлять у Європейському парламенті в Брюсселі. Шевченко висловив переконання, що це дасть змогу закордонним партнерам краще зрозуміти події Революції гідності та разом з українцями вшанувати героїв Небесної сотні.

«Такі заходи дуже важливі як з просвітницькою, так і з освітньою метою... Згадка про ці події (Революцію гідності - ред.) має надзвичайно важливе значення... І нам дуже важливо, коли такі події відгукаються не тільки в наших серцях, а й у серцях міжнародних партнерів», - зауважив державний секретар Міністерства освіти та науки Максим Ярмистий.

У Києві відкрилась вулична виставка фотографа Джима Сюмкая до 10-ї річниці вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні / Фото: Музей Майдану

Організаторами виставки виступили мерія міста Льєж (Бельгія), Український інститут національної пам'яті, Національний музей Революції гідності, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

20 лютого в Україні відзначатимуть День пам’яті Героїв Небесної сотні.

Як повідомляв Укрінформ, у холі Львівської обласної ради розмістили виставку київського фотографа Володимира Кліщевського, присвячену подіям, які відбувалися 10 років тому під час Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-