У столиці затримали шахрайку, яка виманила у клієнтів банку майже ₴86 мільйонів

У столиці затримали шахрайку, яка виманила у клієнтів банку майже ₴86 мільйонів

Укрінформ
У Києві повідомили про підозру зловмисниці, яка видавала себе за чинну працівницю банку та виманила у клієнтів майже 86 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури Києва повідомлено про підозру 38-річній колишній працівниці банківської установи, яка шахрайським способом ошукала двох клієнтів банку на загальну суму майже 86 млн грн (ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Підозрювана працювала на посаді головного менеджера по роботі з віп-клієнтами в одному із столичних банків. Після звільнення вона і надалі вдавала із себе працівницю банку, вигадавши продуману схему шахрайства

Аби у клієнтів не виникало підозр, для створення відповідної обстановки і підтримання іміджу працівника банківської установи шахрайка орендувала підвальне приміщення під відділенням одного із банків.

Використовуючи досвід роботи з клієнтами, створюючи враження надійної особи та маючи довірливі відносини із заможними клієнтами банку, підозрювана звернулась до них з проханням позичити гроші.

Одному з клієнтів шахрайка повідомила, що гроші їй необхідні для нібито збільшення оборотного капіталу її бізнесу, який був пов'язаний з обміном валют. Таким чином вона отримала майже 32 млн грн.

Читайте також: На Одещині викрили шахрая, який «продавав» посади в СБУ

В іншому випадку жінка пояснила, що гроші їй потрібні для придбання нерухомості, та отримала понад 54 млн грн. 

Зловмисниці повідомили про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 900 тис. грн. Апеляційний суд за апеляційною скаргою прокурорів збільшив заставу до 30 млн грн.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 12 років із конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у січні правоохоронці повідомили про підозру в шахрайстві жительці Запоріжжя, яка, за інформацією слідства, збирала грошову допомогу для вигаданих постраждалих внаслідок російського обстрілу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-