Продавці канабісу заробляли ₴100 000 - у справі пройшли обшуки у Києві та двох областях

Продавці канабісу заробляли ₴100 000 - у справі пройшли обшуки у Києві та двох областях

Відео
Укрінформ
Поліцейські Києва спільно зі Службою безпеки України викрили угрупування, яке займалось виготовленням та збутом канабісу, що приносило їм 100 тисяч гривень прибутку на місяць.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Києва.

Слідчі слідчого управління поліції за оперативного супроводження працівників кібердепартаменту СБУ і за процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримали зловмисників, які організували масштабну схему з виготовлення та збуту наркотиків.

Як зауважили у поліції, наркоділки ретельно дотримувалися конспірації, постійно змінюючи платіжні інструменти, та використовували змінені анкетні дані.

«Ми встановили, що організував бізнес 23-річний сумчанин. Він адміністрував Телеграм-канал із продажу канабісу та приймав замовлення від клієнтів. До незаконної діяльності чоловік залучив ще трьох осіб, які займалися вирощуванням конопель, фасуванням та збутом готового товару, який розповсюджували по всій країні за допомогою сервісу поштових відправлень. Такий бізнес приносив їм 100 тисяч гривень прибутку у місяць», - заявив старший слідчий столичного главку поліції Володимир Романенко.

Продавці канабісу щомісяця заробляли ₴100 000 - у справі пройшли обшуки у Києві та двох областях / Фото: ГУ НП у Києві

Під час серії обшуків у Києві, Київській та Сумській областях поліцейські вилучили понад 60 кг канабісу, засоби для фасування та пакування й гроші. Орієнтовна вартість вилучених речовин за цінами чорного ринку - близько 18 млн грн.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2, 3 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів вчинене організованою групою.

Читайте також: У Києві затримали організатора наркокартелю - щомісяця збували «товару» на ₴11 мільйонів

Суд обрав трьом активним фігурантам запобіжні заходи у вигляді безальтернативного тримання під вартою. Їм загрожує до 12 років за гратами з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, восени 2023 року правоохоронці в результаті спецоперації викрили міжрегіональну групу, яка розповсюджувала канабіс по всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-