У Києві затримали організатора наркокартелю - щомісяця збували «товару» на ₴11 мільйонів

У Києві затримали організатора наркокартелю - щомісяця збували «товару» на ₴11 мільйонів

Укрінформ
У Києві правоохоронці затримали організатора наркоугруповання «Краснобалівські» з Кривого Рогу, яке щомісяця збувало наркотичні засоби та психотропні речовини на суму понад ₴11 мільйонів.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура у Телеграмі, передає Укрінформ.

Правоохоронцями встановлено місцезнаходження та затримано організатора наркоугруповання «Краснобалівські», який перебував у розшуку”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що він підозрюється у створенні та керівництві злочинною організацією, незаконному виготовленні, зберіганні, збуті наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконному посіві рослин конопель (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

Затриманому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Читайте також: У столиці затримали наркокур'єрку з амфетаміном на 1,5 мільйона

У прокуратурі повідомили, що організатор - житель Кривого Рогу залучив до протиправної діяльності 17 спільників. Вони налагодили розгалужену мережу поширення наркотичних засобів та психотропних речовин по всій території країни.

Виготовляли та фасували метамфетамін, канабіс в орендованих приміщеннях. Збували «товар» оптовими партіями під час особистих зустрічей. Щомісячно реалізовували «товар» на понад 11 млн грн”, - розповіли у прокуратурі.

Уточнюється, що в листопаді 2021 року правоохоронці затримали співучасників злочинної організації та вилучили наркотиків на суму майже 150 млн грн. Наразі обвинувальні акти стосовно них перебувають на розгляді у суді за фактами участі у злочинній організації, незаконного виготовлення, зберігання, збуту наркотичних засобів та психотропних речовин, незаконного посіву рослин конопель (ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

У Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України зазначили, що зловмисника затримали 20 листопада в Києві.

Читайте також: На Львівщині у підпільній лабораторії вилучили наркотиків на ₴90 мільйонів

"20 листопада в Києві за результатами спецоперації лідера злочинної організації затримали. Також вилучили 30 000 доларів США, автомобіль, документи на ім’я іншої особи, але з фотокарткою фігуранта, з ознаками підробки", - зазначили в Департаменті.

Там повідомили, що спецоперація зі знешкодження діяльності наркосиндикату, до складу якого входило 20 осіб, проходила у кілька етапів. У серпні 2021 року оперативники та слідчі виявили плантації конопель - теплицю на 6 секцій загальною площею 2700 квадратних метрів.

Як повідомлялося, у Дніпрі СБУ ліквідувала наркоугрупування, яке "кришували" поліцейські.

Фото: Дніпропетровська облпрокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-