Збитки на 13 мільйонів: заступнику керівника Київського метрополітену оголосили підозру

Збитки на 13 мільйонів: заступнику керівника Київського метрополітену оголосили підозру

Укрінформ
Заступнику керівника КП «Київський метрополітен» оголосили підозру у службовій недбалості, що спричинила 13,1 млн грн збитків під час закупівлі вагонів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

За даними слідства, у період 2012-2017 років КП «Київський метрополітен», використовуючи кошти, надані за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку, уклало договори з двома акціонерними товариствами РФ щодо виробництва та поставки останніми вагонів для метрополітену.

Вказаними договорами передбачені штрафні санкції за порушення умов поставки вказаних вагонів.

У період 2013-2014 років постачальники порушили умови договору та у визначені терміни не поставили вагони на адресу КП «Київський метрополітен».

Читайте також: В Україні викрили схему крадіжки електрики Укренерго більш як на 700 мільйонів

Однак підозрюваний, через неналежне виконання службових обов’язків, погодив платіжні доручення на оплату вагонів у повному обсязі без вирахування суми штрафу, чим заподіяв комунальному підприємству збитки в розмірі 13,1 млн грн.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. Слідство, яке проводять працівники Нацполіції, триває.

Як повідомляв Укрінформ, у Миколаєві ексдиректор будпідприємства привласнив майже 500 тис. грн бюджетних коштів при реконструкції дошкільного закладу - йому вручено підозру.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-