Київрада збирає пропозиції щодо перейменування ще 14 вулиць і провулків

Київрада збирає пропозиції щодо перейменування ще 14 вулиць і провулків

Укрінформ
Київська міська рада до 14 січня збирає пропозиції щодо перейменування ще 14 міських об’єктів, назви яких пов’язані з Росією та її сателітами.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Укрінформ.

Пропозиції щодо перейменування приймаються до 14 січня на електронну адресу: name@kmr.gov.ua

За словами заступника міського голови – секретаря Київради, ініціатора пропозиції про перейменування Володимира Бондаренка, цьогоріч місто має завершити процес дерусифікації та декомунізації, тому потрібно перейменувати кожен міський об’єкт, назва якого пов’язана з Росією, її радянським та імперським минулим.

“Перейменування вулиць та провулків триває з метою зменшення культурологічного впливу країни-агресора на свідомість українців. Це своєрідний опір задля захисту нашої культури. Українська історія з давніх-давен і до сьогодні багата знаковими подіями та славиться діячами та героями, які гідні того, щоб на їхню честь називали міські об’єкти у столиці", - наголосив Бондаренко.

Пропозиції будуть систематизовано, і шляхом рейтингового електронного голосування в застосунку "Київ Цифровий" кияни зможуть обрати нові назви.

Збір пропозицій триває щодо Бехтерівського провулка у Шевченківському районі та провулка Вешенського й вулиці Пушкіна у Деснянському районі.

Читайте також: У Києві демонтували памятник Щорсу

У Солом’янському районі чекає на варіанти назв вулиця Вузівська, у Подільському - провулок Достоєвського та вулиця Нахімова, у Святошинському – вулиці Сергія Єсеніна та Мельниченка.

У Дарницькому районі планують перейменувати вулиці Костянтина Заслонова та Івана Тургенєва, у Голосіївському - вулиці Софії Ковалевської та Стрілкова.

Також чекають пропозицій щодо вулиці Станіславського у Печерському районі та вулиці Петра Чаадаєва у Дніпровському районі.

З вимогами щодо оформлення пропозицій можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2023 року Київрада дерусифікувала 14 закладів освіти та 12 закладів культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-