У Києві демонтували пам’ятник Щорсу

У Києві демонтували пам’ятник Щорсу

Фото
Укрінформ
У Києві на перетині вулиці Симона Петлюри та бульвару Тараса Шевченка фахівці КП "Київблагоустрій" демонтували пам’ятник Миколі Щорсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на директора Департаменту територіального контролю міста Києва Михайла Буділова.

У Києві демонтували пам’ятник Щорсу / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

"Дерусифікація та декомунізація триває. Ми вже демонтували понад 60 пам’яток, пов'язаних з історією і культурою Росії та СРСР. Зараз працюємо над об’єктами, з яких уряд зняв охоронний статус. У листопаді прибрали пам'ятник Олександру Пушкіну, сьогодні відбувся демонтаж складної конструкції пам’ятника Миколі Щорсу. У співпраці столичної влади, Міністерства культури та громадськості дуже скоро ми досягнемо спільної та такої бажаної мети", – наголосив він.

Буділов додав, що бригада фахівців Київблагоустрою працювала над демонтажем важкої, близько 7 тонн, конструкції протягом шести годин. Це технічно складні роботи, для яких була залучена різна важка техніка і довелось частково перекрити рух транспорту на обох напрямках бульвару Тараса Шевченка.

Демонтаж відбувався зранку у вихідний день, щоб не паралізувати рух центральними вулицями міста. Монумент буде зберігатись у Державному музеї авіації України ім. О. К. Антонова.

У Києві демонтують пам'ятник Миколі Щорсу / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

Читайте також: На Прикарпатті жителі двох сіл відмовилися демонтувати радянські памятники

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада Кабінет Міністрів прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам.

Зранку 9 грудня в Києві розпочали демонтаж пам'ятника Щорсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-