Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Київ – столиця Московського патріархату в Україні?

Київ – столиця Московського патріархату в Україні?

Блоги
Укрінформ
З теми «світоглядної війни» за Український світ у Києві...

В останні місяці тишком-нишком майже повністю згорнулася інформаційна кампанія, як і власне боротьба за очищення України від російського світу Путіна-Кіріла.

У Верховній Раді фракція московського патріархату так залякала своїм російсько-православним спамом... що вже третій місяць бояться розглядати законопроєкт про бодай теоретично-правову можливість ліквідації релігійних громад, якими керує Путінська Росія.

В Києво-Печерській лаврі зберігається статус-кво – вона ніби вже українська, а по факту – ще досі московська. Бо в Нижній лаврі досі більшість релігійних споруд або охороняють московські попи, або вони просто стоять пусткою.

В українській столиці за роки війни із російського облудного ідеологічного полону вирвалися аж 4 із 263 громад московського патріархату. На хвилиночку, в українській столиці, яку щоденно бомбить і прагне знищити російська орда військового злочинця Путіна під релігійним прапором Кіріла, – досі пропагують російський світ… 259 церков, монастирів та інших релігійних громад.

У центрі Києва за умов повного схвалення усіх структур влади та за гроші фаната Кіріла-Путіна Новінського добудовується Свято-Троїцький храм у так званому російсько-цибульному стилі. Про те, що він закрив світ Божий для школярів і вчителів сусідньої школи, вже просто мовчу!

На Оболоні ж на одному із найбільших у Києві православних храмів – Свято-Покровському – бачимо зображення Сафронія Іркутського, що вивищується над Петром Могилою і Володимиром Великим. Воно й не дивно, бо в московських храмах Києва релігійними авторитетами досі є «малороси, які ревно служили російській імперії» і наставляли «нерозумні корінні народи Сибіру підкорятися російським царям і царицям».

Сумно, що така кількість киян досі вважає... що світоглядна війна не на часі.

Микола Томенко
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-