Прокуратура розслідує просідання ґрунту над станцією метро «Деміївська»

Прокуратура розслідує просідання ґрунту над станцією метро «Деміївська»

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці разом із експертом провели огляд території над станцією метро «Деміївська», де відбулося просідання ґрунту.

Про це Київська міська прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«17 та 19 грудня 2023 року правоохоронці із залученням експерта провели огляд місцевості над станцією метро «Деміївська». Там виявлено просідання ґрунту із появою тріщин на асфальті, а також просідання торгівельних павільйонів над тунелем метро біля колишнього Деміївського ринку», – зазначили у прокуратурі.

Вказані слідчі дії проведені в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом службової недбалості у зв’язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску в тунель Київського метрополітену на Оболонсько-Теремківській лінії метро.

Результати огляду правоохоронці скерують до експертного закладу для врахування під час будівельно-технічної експертизи, яка встановить технічний стан перегінного тунелю між станціями метро «Деміївська» і «Либідська» та причини виникнення аварійної ситуації.

Слідство у справі триває.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня столична влада оголосила про припинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Теремки» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку із підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

Попередньо встановлено, що підтоплення відбулося через розгерметизацію тунелю. За даними фактом прокуратура розпочала досудове розслідування.

Читайте також: Підтоплення і ремонт метро в Києві: частину дороги біля «Деміївської» перекрили на пів року

17 грудня в мережі почали ширитися знімки кіосків, розташованих біля станції метро «Деміївська», під якими провалився асфальт.

У Київській міській держадміністрації з посиланням на столичний метрополітен заявили, що просідання ґрунту біля «Деміївської» відбулося ще до закриття шести станцій «синьої» гілки.

Згодом стало відомо, що в місцях просідання ґрунту на вказаній ділянці проводяться геологічні дослідження, результати яких будуть відомі за два тижні.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-