У КМДА кажуть, що ґрунт біля метро «Деміївська» просів ще до закриття шести станцій «синьої» гілки

У КМДА кажуть, що ґрунт біля метро «Деміївська» просів ще до закриття шести станцій «синьої» гілки

Фото
Укрінформ
Просідання ґрунту поблизу станції метро «Деміївська» відбулося ще до закриття шести станцій «синьої» гілки, і за ним встановлений посилений постійний нагляд і контроль.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на інформацію КП «Київський метрополітен» повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Зазначається, що загалом із початку спостереження за ситуацією критичних змін фахівці не зафіксували.

У комунальному підприємстві зазначили, що цими днями поруч із місцем просідання ґрунту енергопостачальна компанія також прокладала кабельні мережі із застосуванням відповідної будівельної техніки.

Просідання ґрунту поблизу станції метро «Деміївська» / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

У КМДА нагадують, що одразу після зупинки руху поїздів «синьою» гілкою підземки для зменшення навантаження на споруди метрополітену та локалізації місця просідання тимчасово обмежили рух однією смугою автомобільного з’їзду.

Наразі стан тунелю між станціями метро «Деміївська»-«Либідська» стабілізований і повністю контрольований. Профільні фахівці проводять роботи з облаштування підсилюючих конструкцій і локалізації теч. Поява нових деформацій і тріщин не спостерігається.

Читайте також: У Києві пасажирам метро компенсуватимуть вартість пересадки на наземний транспорт на «Либідській»

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку з підтопленням тунелю на вказаній ділянці.

У неділю, 17 грудня, низка українських ЗМІ та Телеграм-каналів розповсюдили фотографії кіосків, розташованих біля станції метро "Деміївська", під якими провалився асфальт.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-