У місцях просідання ґрунту біля метро «Деміївська» проводять геологічні дослідження

У місцях просідання ґрунту біля метро «Деміївська» проводять геологічні дослідження

Укрінформ
У місцях просідання ґрунту поблизу станції київського метро «Деміївська» проводяться геологічні дослідження, результати будуть відомі за два тижні.

Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор на пресбрифінгу, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу КМДА.

«Ззовні в місцях просідання ґрунту поблизу станції метро «Деміївська» були пробурені свердловини для проведення геологічних досліджень. Протягом двох тижнів будуть готові результати, після чого можна буде оцінити обсяги та види робіт із ліквідації просадки», - сказав Кандибор.

Директор департаменту зазначив, що за результатами досліджень можна буде визначити, яка ситуація біля тунелю.

Читайте також: У КМДА кажуть, що ґрунт біля метро «Деміївська» просів ще до закриття шести станцій «синьої» гілки

Водночас він запевнив, що загрози руйнування капітальних споруд через просідання ґрунту немає. Навколо розташовані лише тимчасові споруди, які демонтують на час проведення робіт.

Як повідомлялося, 8 грудня столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» і «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро у зв'язку з підтопленням тунелю на цій ділянці.

17 грудня низка ЗМІ та Телеграм-каналів поширили фотографії кіосків біля станції метро «Деміївська», під якими провалився асфальт.

Читайте також: У Києві між станціями «Теремки» - «Деміївська» відзавтра запускають «човниковий» рух поїздів

У КП «Київський метрополітен» заявили, що просідання ґрунту поблизу станції метро «Деміївська» відбулося ще до закриття шести станцій «синьої» гілки, і за ним встановлений посилений постійний нагляд і контроль. Стан тунелю між станціями метро «Деміївська»-«Либідська» стабілізований і повністю контрольований. Профільні фахівці проводять роботи з облаштування підсилюючих конструкцій і локалізації теч. Поява нових деформацій і тріщин не спостерігається.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-