У Києві викрили фармацевтів, які продавали без рецептів нарковмісні ліки у відомій мережі аптек

У Києві викрили фармацевтів, які продавали без рецептів нарковмісні ліки у відомій мережі аптек

Фото
Укрінформ
Прокуратура оголосила підозру чотирьом фармацевтам, які організували відпуск наркотичних засобів та психотропних речовин через одну з відомих мереж аптек у Києві.

Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 320 Кримінального кодексу (Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у трьох аптеках однієї з мереж працівники в порушення встановлених правил відпуску наркотичних засобів та психотропних речовин, здійснювали збут комбінованих наркотичних (психотропних) лікарських засобів, які містять у своєму складі наркотичний засіб - кодеїн, без рецептів та з перевищенням гранично допустимих норм.

Читайте також: В Україні за дев’ять місяців заборонили продавати майже 120 лікарських препаратів

Так, правоохоронці задокументували п’ять фактів збуту нарковмісного засобу без рецептів.

Під час обшуку в аптеках виявлено та вилучено 6680 пігулок декількох нарковмісних препаратів, мобільні телефони, ноутбук, комп’ютер, розрахунковий термінал, документацію щодо господарської діяльності аптек, чеки про продаж комбінованих наркотичних (психотропних) лікарських засобів та грошові кошти.

У Києві викрили фармацевтів, які незаконно продавали нарковмісні ліки у відомій мережі аптек / Фото: Київська міська прокуратура

Вилучені речовини та предмети направлені для проведення експертиз.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві правоохоронці затримали організатора наркоугруповання «Краснобалівські» з Кривого Рогу, яке щомісяця збувало наркотичні засоби та психотропні речовини на суму понад 11 млн грн.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-