«Мера нема»: Кличко не долучився до Конгресу місцевих і регіональних влад, його критикували

«Мера нема»: Кличко не долучився до Конгресу місцевих і регіональних влад, його критикували

Відео
Укрінформ
На Конгресі місцевих і регіональних влад при Президентові України критикували мера Києва Віталія Кличка за відсутність центрів тимчасового прийняття внутрішньо переміщених осіб у столиці. Сам Кличко до Конгресу не долучився.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Харків узяв на баланс, утримує внутрішньо переміщених осіб. Люди приїжджають, їм там допомагають. Поки триває оформлення документів. влада про них дбає. Харківська область – 15 місць тимчасового проживання ВПО. І Київ – жодного. Ви кажете, що у вас немає ВПО. Припиніть це робити. Подивіться на людей, які приїжджають", – сказала віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона наголосила, що внутрішньо переміщені особи щодня приїжджають у столицю.

"Це сотні людей в день, які тікають від війни з ТОТ. Часто навіть їдуть без паспортів, без нічого. Зовсім влада не реагує. Будь ласка, відредагуйте. Це ганебно", – підкреслила Верещук.

Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що в Києві було створено координаційний центр взаємодії з внутрішньо переміщеними особами та три громадські простори у трьох районах на базі центру комунікацій.

Читайте також: Зеленський закликав керівників місцевих громад не забувати, що для всіх пріоритет - боротьба з ворогом

Водночас київський міський голова Віталій Кличко не долучився до Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України. На що Попко відреагував: "Мера немає".

Як повідомляв Укрінформ, Президент у п'ятницю перебуває з робочою поїздкою у Львові. Він взяв участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад.

Конгрес місцевих та регіональних влад – це місце зустрічі і комунікації абсолютно всіх гілок влади і територіальних громад — об’єднує 1759 учасників, 1479 з яких є безпосередньо представниками громад.

Упродовж року було проведено три великих засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, сьогоднішнє засідання було підсумковим.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-