На допомогу ЗСУ передбачили мільярд гривень у столичному бюджеті - Кличко

На допомогу ЗСУ передбачили мільярд гривень у столичному бюджеті - Кличко

Укрінформ
Сьогодні Київська міська рада має ухвалити бюджет столиці на наступний рік, який запланований на рівні понад 72,6 мільярда гривень.

Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу столичної міської ради.

«У комісіях Київради проєкт бюджету столиці обговорили, пропозиції подали. І основний фінансовий документ міста виносимо в сесійну залу. Коротко окреслю основні його моменти. Деталі будуть в докладному представленні проєкту. Отже, бюджет столиці-2024 запланований на рівні понад 72,6 мільярда гривень”, - сказав Кличко.

Він зауважив, що бюджет на наступний рік на кілька мільярдів менший за цьогорічний.

Мер Києва поінформував, що на сферу освіти заплановані традиційно найбільші видатки – 27,2 мільярда. На транспортну галузь міста – понад 23,8.

“Тут, зазначу, зокрема один момент: не треба забувати, що громадський комунальний транспорт у нас – дотаційний. Бо і тариф на проїзд у кілька разів нижчий за його собівартість. І за перевезення пільговиків-некиян держава, хоч і обіцяє всі ці роки, коштів місту не компенсує. А в нас практично кожен другий пасажир – пільговик, який їздить безплатно, а значить – за кошти міста! А при цьому нам треба і рухомий склад утримувати, ремонтувати. І купувати новий. Платити зарплатню працівникам. І багато іншого», – підкреслив Кличко.

Читайте також: Як вилучення “військового” ПДФО до держбюджету вплине на життя ОТГ

Київський міський голова зауважив, що на житлово-комунальну сферу в проєкті бюджету на наступний рік передбачили понад 8,2 мільярда гривень. На соціальний захист – майже 7,8. Та на сферу медицини – майже 6 мільярдів.

На допомогу ЗСУ попередньо передбачили 1 мільярд гривень.

Кличко наголосив, що наступного року столиця продовжить допомагати військовим, ветеранам та їхнім родинам, сім’ям загиблих воїнів за програмою підтримки захисників і захисниць. За його словами, на ці видатки в проєкті бюджету передбачено 742 мільйони гривень.

Читайте також: Жителі Луцька вийшли на акцію «Дрони замість бруківки»

Як повідомляв Укрінформ, у столиці 14 грудня проходить мітинг, де кияни вимагають раціонального розподілу коштів з бюджету міста і пріоритетного виділення коштів на потреби Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-