Під КМДА в день ухвалення бюджету проходить мітинг - вимагають гроші на ЗСУ

Під КМДА в день ухвалення бюджету проходить мітинг - вимагають гроші на ЗСУ

Фото
Укрінформ
У столиці кияни вимагають, щоб бюджет міста передбачав виділення коштів на потреби Збройних сил України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, мітинг проходить під стінами КМДА.

Учасники акції прийшли з плакатами: “Нам не потрібна бруківка і парки. ЗСУ потребує зброю і танки”, “Гроші на ЗСУ”, “Дрони, а не стадіони”, “Я мав би бути на парах, але ви не знаєте, що таке воєнний бюджет”, “Ваші рішення вбивають наше завтра” тощо.

Протестувальники обурюються тим, що кошти бюджету розподілені нераціонально. На їхню думку, бруківка, розв'язки, мости тощо можуть зачекати.

Під КМДА в день ухвалення бюджету проходить мітинг - вимагають гроші на ЗСУ / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Люди мітингують попри негоду та складнощі із транспортом.

“Я більше не можу дивитися, як гинуть хлопці, яким всього не вистачає на фронті. Гроші йдуть не туди. Стелиться бруківка, доріжки, будуються мости, стадіони. Терпіти більше неможливо”, - сказала учасниця акції Аліна Світлична.

“Я вважаю, що ми, цивільні люди, які знаходяться у відносній безпеці, коли рідні, друзі, знайомі захищають нас на фронті, ми маємо виходити і підтримувати їх і підтримувати логічне витрачання грошей, нормальний воєнний бюджет”, - зазначила протестувальниця Тетяна Куценко.

Учасниця акції Анна Клименко підкреслила, що військовим зараз багато чого не вистачає на фронті, і вона хоче, щоб більше коштів виділялося на потреби Збройних Сил України.

Читайте також: У Києві відбувся мітинг на підтримку полонених захисників Маріуполя

“Дуже багато військових наразі без забезпечення. Їх забезпечує зборами народ. Нам потрібні живі друзі, живі люди, щоб воювати і відбудовувати країну. Нам зараз не потрібні побудовані парки”, - наголосила Клименко.

Як повідомлялося, сьогодні, 14 грудня, Київрада має ухвалити на наступний рік бюджет столиці, який запланований на рівні понад 72,6 мільярда гривень.

Фото: Олександр Магула/Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-