МКІП вимагає припинити будівельні роботи біля архітектурної пам’ятки у Києві на Володимирській

МКІП вимагає припинити будівельні роботи біля архітектурної пам’ятки у Києві на Володимирській

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики звернулося до поліції щодо виконання припису Київської міської державної адміністрації з вимогою припинити проведення будь-яких будівельних робіт на земельній ділянці на вулиці Володимирська, 95/42 у Києві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

“Припис стосується й зони охорони пам’ятки архітектури місцевого значення “Будинок прибутковий Марії Станіславської”, - ідеться у повідомленні.

У МКІП зазначили, що будівельні роботи в історичному місці виконувались з порушенням вимог законодавства. Будівельники не мали письмового дозволу Департаменту охорони культурної спадщини КМДА, а також погодженої науково-проєктної документації.

Внаслідок будівельних робіт у безпосередній близькості до пам’ятки архітектури місцевого значення будинок на Володимирській пошкодили. Раніше забудовники проігнорували заборону КМДА про припинення будівництва.

У КМДА нагадали, що ділянка розташована у межах Центрального історичного ареалу Києва. Його межі та режими визначені історико-архітектурним опорним планом Києва та затверджені наказом МКІП.

Читайте також: Стимулювання збереження архітектурної спадщини треба врегулювати законодавчо - ДАРТ

Спочатку будинок був внесений до Переліку як щойно виявлений об’єкт культурної спадщини, а 16 червня 2023 року внесений до Реєстру нерухомих пам’яток як пам’ятка архітектури місцевого значення.

“З цього моменту пам’ятка, її територія та зона охорони перебувають під захистом держави. Будь-які дії, зокрема і будівельні роботи повинні враховувати вимоги до збереження такої пам’ятки, що визначені Законом України “Про охорону культурної спадщини”, - наголосили у МКІП.

Читайте також: Музей Булгакова у Києві можуть позбавити статусу памятки національного значення – Карандєєв

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді у Києві відбулась презентація інформаційно-комунікаційної системи обліку нерухомих об’єктів культурної спадщини "Державний реєстр нерухомих пам’яток України" (єПам’ятка).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-