Музей Булгакова у Києві можуть позбавити статусу пам’ятки національного значення – Карандєєв

Музей Булгакова у Києві можуть позбавити статусу пам’ятки національного значення – Карандєєв

Укрінформ
Будинок, у якому мешкав письменник Михайло Булгаков за адресою Андріївський узвіз, 13, у місті Києві  та, можливо, отримає статус пам'ятки місцевого значення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Будиночок Булгакова на Подолі у місті Києві занесений до реєстру (Державного реєстру нерухомих пам’яток України - авт.) саме як місце, де проживав письменник Булгаков. Він очевидно має лишитися в реєстрі пам'яток, як приклад історичної архітектури Києва кінця ХІХ сторіччя. Без сумніву, ми будемо розглядати виключення цього об'єкту з реєстру пам'яток національного значення з можливим перенесенням до реєстру об'єктів місцевого (значення - авт.)", - сказав він.

Карандєєв зазначив, що будівля музею Булгакова у місті Києві є однією з 14 нерухомих об'єктів культурної спадщини національного значення, чий статус може бути змінений.

Читайте також: У Чернівцях з будівлі обласної лікарні зняли меморіальну дошку Булгакову

Як повідомляв Укрінформ, 10 листопада 2023 року, уряд прийняв рішення про вилучення з Державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини національного значення пам’ятників російському письменнику Олександру Пушкіну, більшовицькому ватажку Миколі Щорсу, а також іншим російським і радянським діячам.

Постанова уряду прийнята на вимогу Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» та «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-