У Києві викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес

У Києві викрили банду, яка намагалася захопити паркувальний бізнес

Фото
Укрінформ
У Києві правоохоронці викрили злочинну організацію, учасники якої відбирали в підприємців паркувальний бізнес.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру керівнику і 4 активним учасникам злочинної організації за фактом вимагання (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України)», – ідеться у повідомленні.

Встановлено, зокрема, що підозрювані вимагали від представників двох товариств передати права на бізнес.

Об’єктами посягань стали шість паркувальних майданчиків на території столиці, де потерпілі на законних підставах здійснювали свою підприємницьку діяльність.

Щоб змусити підприємців передати права на бізнес, учасники злочинної організації погрожували їм фізичним насильством та залякували розправою. У такий спосіб зловмисникам вдалося заволоділи правом користування паркувальними майданчиками та безперешкодно збирати з автовласників оплату за паркування. 

Завдані підприємцям збитки становлять понад мільйон гривень.

Під час проведення обшуків за місцем проживання правоохоронці затримали керівника та чотирьох учасників злочинної організації. У зловмисників вилучені грошові кошти, зброя та боєприпаси до неї, чорнові записи, «бухгалтерія» незаконної діяльності й інші речові докази.

Фігурантам обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту із зобовʼязанням носити електронний засіб контролю. На ці рішення прокурор подав апеляційні скарги. 

Як додали у Службі безпеки України, до складу викритого рейдерського угруповання входили загалом 15 осіб, зокрема представники криміналітету пострадянських країн.

Зловмисники підшукували в Києві «привабливі» автостоянки та змушували їхніх власників відмовитися від управління цими об’єктами. Фактично бандити «заводили» на стоянки своїх менеджерів, які привласнювали весь прибуток, а реальних власників залишали з нічим.

Читайте також: ДБР викрило злочинну організацію, яка заволоділа земельною ділянкою Київської ГЕС

За даними СБУ, щомісяця фігуранти одержували мільйонні прибутки, частину з яких направляли на поповнення «злодійської каси».

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної організації та її керівника. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, у Вінниці викрили банду рекетирів, до складу якої входив депутат районної ради від нині забороненої партії «Опозиційна платформа — за життя».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-