У Вінниці викрили банду рекетирів, до складу якої входив депутат райради від ОПЗЖ

У Вінниці викрили банду рекетирів, до складу якої входив депутат райради від ОПЗЖ

Фото
Укрінформ
СБУ викрила у Вінниці діяльність кримінального угруповання, яке займалося рекетом серед підприємців; до складу банди входив депутат Вінницької районної ради з забороненої партії “ОПЗЖ".

Про це повідомляє Служба безпеки України, передає Укрінформ.

"У результаті комплексних заходів у Вінниці нейтралізовано кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось «підім’яти» під себе аграрний бізнес у регіоні. Серед затриманих – депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії "ОПЗЖ", та двоє його спільників – працівників Муніципальної варти міськради", - інформує спецслужба.

За даними слідства, ватажком банди був місцевий кримінальний авторитет, її члени займалися рекетом серед підприємців. Вони вимагали з потерпілих сплачувати регулярну «данину», а у разі відмови погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна.

Зокрема, службовці СБУ задокументували факт «вибивання» 9 тисяч доларів неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії. Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити «борг».

Усіх учасників банди затримали в обласному центрі. Під час обшуків у помешканні депутата вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси, у його спільників - готівку та чорнові записи «боржників».

Усім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє з них, включно з депутатом, перебувають під вартою.

Читайте також: Ексдепутату «ОПЗЖ» Киві оголосили нову підозру

Триває розслідування, у межах якого перевіряється причетність банди до скоєння інших злочинів на території області. Зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомлялося, Служба безпеки України нейтралізувала організоване злочинне угруповання, яке тероризувало жителів Запорізької області і намагалось захопити весь бізнес пасажирських перевізників у регіоні.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-