Аудит не виявив зловживань у компанії «Київміськбуд»

Аудит не виявив зловживань у компанії «Київміськбуд»

Укрінформ
Перевірка фінансово-господарської діяльності ПрАТ «ХК «Київміськбуд» за 2020-2023 роки не виявила зловживань з боку керівників компанії.

Про це повідомив на брифінгу у вівторок, 28 листопада, перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворознюк, передає кореспондент Укрінформу.

Він нагадав, що рішення про проведення спеціальної перевірки було прийняте наглядовою радою «Київміськбуду» у зв’язку з ситуацією в будівельній галузі загалом, а також через занепокоєння інвесторів. На період проведення цієї перевірки президент «Київміськбуду» Ігор Кушнір був відсторонений від займаної посади.

Для проведення перевірки фінансово-господарської діяльності «Київміськбуду» залучалися три незалежні аудиторські компанії: ДП «Бейкер Тіллі Україна Консалтинг», ТОВ «Аудиторська фірма «НХД-Аудит» та аудиторська компанія так званої «Великої четвірки» – ТОВ «Ернст енд Янг». Також рішенням наглядової ради було створено підрозділ внутрішнього фінансового контролю безпосередньо в самій компанії «Київміськбуд».

«У результаті аналізу незалежними аудиторами фінансово-господарського стану «Київміськбуду» не виявлено ознак дій із доведення підприємства до банкрутства чи приховування факту фінансової неспроможності. Також не підтверджено здійснення масових операцій з пов'язаними особами», - повідомив Поворознюк.

Читайте також: На добудову житлових комплексів Київміськбуду потрібно ₴17,7 мільярда

За його словами, перевірка підтвердила, що компанія «Київміськбуд» функціонувала належним чином до появи зовнішніх факторів, які суттєво вплинули на результати її діяльності - таких як пандемія COVID-19 та повномасштабне російське військове вторгнення. Водночас, проблеми зниження попиту на житло і відсутності доступного кредитування, з якими зіткнулася компанія, притаманні практично усім суб'єктам будівельної галузі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Національна поліція України провела слідчі дії у справі щодо розтрати бюджетних коштів під час закупівлі квартир у Києві, у тому числі і в Київміськбуді. Керівник Київміськбуду Ігор Кушнір відсторонений від виконання обовʼязків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-