Поліція прийшла з обшуком до Київміськбуду – у МВС назвали причину

Поліція прийшла з обшуком до Київміськбуду – у МВС назвали причину

Укрінформ
Національна поліція України проводить слідчі дії у справі щодо розтрати бюджетних коштів під час закупівлі квартир у Києві, у тому числі і у Київміськбуді.

Про це поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

“Санкціоновані обшуки проводяться в офісних приміщеннях у кількох підприємств, у тому числі в Київміськбуді, та за місцями мешкання осіб, які можуть бути причетні до злочину”, - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, посадові особи організували схему з привласнення бюджетних коштів тергромади міста Києва, виділених для фінансування програми «Економічного та соціального розвитку міста Києва 2021-2023».

За інформацією МВС, для цього до документів щодо закупівлі квартир за бюджетні кошти вносилися недостовірні відомості щодо їх вартості.

“Надалі продавали нерухомість через підконтрольні інвестиційні фонди, які мають податкові пільги, для розкрадання бюджетних коштів, коштів громадян-вкладників у будівництво (псевдоінвесторів за попередніми договорами) та подальшим виведенням їх закордон на рахунки підконтрольних офшорних компаній”, - поінформували у міністерстві.

Кримінальне провадження розслідується за кількома статтями: 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 366 (Службове підроблення), 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом), 222 (Шахрайство з фінансовими ресурсами), 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Керівника «Київміськбуду» Кушніра відсторонили від виконання обовʼязків - Кличко

“Заходи тривають. Інформація буде оновлюватися”, - зазначається у повідомленні.

Раніше відсторонений президент ПрАТ “ХК “КИЇВМІСЬКБУД” Ігор Кушнір написав у Фейсбуці, що у четвер правоохоронні органи проводять слідчі дії на обʼєктах, повʼязаних з “Київміськбудом”. Він запевнив, що менеджмент компанії в усьому сприяє правоохоронцям.

За його словами, “Київміськбуд” продовжує роботу у штатному режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-