У Києві оголосили нові підозри у справі про забудову парку «Нивки»

У Києві оголосили нові підозри у справі про забудову парку «Нивки»

Укрінформ
У справі про забудову частини столичного парку «Нивки» оголошені підозри ще двом особам – колишньому начальнику відділу Департаменту земельних ресурсів Київської міської держадміністрації й екскерівнику приватної компанії.

Про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Дії підозрюваних кваліфіковані за наступними статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем).

Слідством встановлено, що в листопаді 2019 року чинний на той час директор Департаменту земельних ресурсів КМДА отримав на розгляд проєкт землеустрою, згідно з яким східна частина парку мала бути виключена із земель природно-заповідного фонду й передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.

Попри відправлення проєкту на доопрацювання, посадовець не вніс належних змін та вдруге подав його на розгляд депутатів Київської міської ради. При цьому фігурант використав недостовірні відомості про неналежність ділянки до природно-заповідного фонду.

Усупереч тому, що вказана інформація не відповідала дійсності, депутати ухвалили рішення про передачу землі. Як наслідок, забудовник отримав ділянку площею 0,6 гектара на території парку, а громада столиці втратила право користуватися нею як об’єктом природно-заповідного фонду.

Незаконне рішення міської ради на сьогодні скасоване постановою Північного апеляційного господарського суду. Договір оренди визнаний недійсним.

Протиправне здійснення будівництва на території земель природно-заповідного фонду припинене за втручання правоохоронних органів. Слідство триває.

Читайте також: У Львові намагаються незаконно забудувати територію геріатричного пансіонату

Як повідомлялося, київський парк «Нивки» є об’єктом природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.

На початку листопада підозру у справі про забудову частини парку оголосили заступнику голови КМДА, який на час вчинення злочину очолював Департамент земельних ресурсів. Йому інкриміноване зловживання службовим становищем та вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-