Забудова парку в Києві: заступнику голови КМДА повідомили про підозру

Забудова парку в Києві: заступнику голови КМДА повідомили про підозру

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру заступнику голови Київської міської державної адміністрації у зловживанні службовим становищем.

Як передає Укрінформ, про це інформує САП у Фейсбуці.

«2 листопада 2023 року за дорученням керівника САП прокурор, за участі детективів НАБУ, повідомив про підозру заступнику голови Київської міської державної адміністрації у зловживанні службовим становищем, що призвело до незаконної передачі під забудову частини об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення парку «Нивки», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, у межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2019 року, перебуваючи на посаді директора Департаменту земельних ресурсів КМДА, особа отримала на розгляд проєкт землеустрою, відповідно до якого східна частина парку мала бути виключена із земель природно-заповідного фонду та передана в оренду приватній компанії під будівництво житлово-офісного комплексу.

За інформацією САП, попри те, що цей проєкт було відправлено на доопрацювання, посадовець, не вносячи належних змін, вдруге подав на розгляд депутатів Київської міської ради, написавши, що ділянка не належить до природно-заповідного фонду.

«Всупереч тому, що ця інформація не відповідала дійсності, депутати все ж ухвалили рішення про передачу землі. Як наслідок, забудовник отримав частину парку площею 0,6 га, а громада столиці втратила право користуватись нею як об’єктом природно-заповідного фонду. Дії посадовця кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України. Досудове розслідування триває», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Розтрати на системі оповіщення: директору департаменту КМДА оголосили ще одну підозру

У САП зауважують, що на сьогодні постановою Північного апеляційного господарського суду незаконне рішення міськради скасовано, а договір оренди визнано недійсним. Крім того, завдяки втручанню правоохоронних органів було припинено незаконне будівництво на території земель природно-заповідного фонду.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року суд повернув громаді земельну ділянку вартістю понад 17 млн грн у парку «Нивки». https://www.ukrinform.ua/rubric-kyiv/3321331-kianam-povernuli-zemlu-v-parku-nivki-aku-viddali-zabudovniku.html

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-