У Києві відкрили вуличну фотовиставку «Стерті з лиця землі»

У Києві відкрили вуличну фотовиставку «Стерті з лиця землі»

Фото
Укрінформ
У Києві відбулося відкриття вуличної фотовиставки Українського інституту національної пам’яті «Стерті з лиця землі», присвяченої містам і селам, які російські загарбники знищили під час війни.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На цій фотовиставці представлені міста, райони, села, які були стерті ворогом з лиця землі впродовж минулого і на початку цього року. На жаль, на сьогодні цих населених пунктів стає тільки більше, допоки держава-агресор не буде зруйнована. Наша задача як громадян України допомагати нашим військам, щоб ці злочини були зупинені. Створюючи цю виставку, ми хочемо нагадати українському суспільству і світові про злочини, які вчиняються на українській землі”, – зазначив виконувач обов’язків голови Українського інституту національної пам’яті Володимир Тиліщак.

Він подякував усім партнерам, які були долучені до створення фотовиставки, зокрема військовим фотографам, громадським активістам, Міністерству розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерству культури та інформаційної політики, а також Донецькій та Луганській обласним військовим адміністраціям.

Читайте також: У Брюсселі відкрилася фотовиставка про українських журналістів на війні

“Більшість фотографій, які ви тут бачите, зробили ми з дружиною (Владою Ліберовою – ред.). Ми, мабуть, ніколи не хотіли б робити ці фотографії. До повномасштабного вторгнення ми займалися весільними фотозйомками та навчали фотографувати інших людей. Зараз ми їздимо по фронту і дивимось на весь цей жах. Більшість фотографій зроблено за останні пів року. Ми хочемо, щоб пам'ять про всі ці жахіття зберігалась і коли будемо згадувати цю війну, говорити “ніколи знову”, – розповів військовий фотограф Костянтин Ліберов.

Виставка представляє 16 стендів, на яких зображені карти регіонів України, частина з них перебувають під російською окупацією, а інша частина вже визволена від ворога. Також на банерах зображені міста і села України, якими вони були до і якими стали під час війни. Виставка охоплює фотосвідчення руйнувань різних регіонів: Луганщина, Донеччина, Слобожанщина та південь України. Тематичні банери акцентують увагу на знищених російською армією на 80-100% населених пунктах. Зокрема, йдеться про Попасну, Мар’їнку, Соледар, Бахмут, Піски, Долину, Вугледар, Благодатне, Широке, Олександрівку, Киселівку, Кам'янку, Гракове, Сєвєродонецьк та Білогорівку.

У Києві відкрили вуличну фотовиставку «Стерті з лиця землі» / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

На банерах розміщені QR-коди із посиланням на короткі відео зі знищених Росією сіл і міст України.

Як повідомляв Укрінформ, у Центральній бібліотеці міста Оксфорд (Велика Британія) 6 листопада відкрилася фотовиставка “Незламний Харків: минуле, війна, сьогодення”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-