Громаді Києва повернули землі Совського парку та заказника «Совська балка»

Громаді Києва повернули землі Совського парку та заказника «Совська балка»

Фото
Укрінформ
Суд повернув столичній громаді землі водного фонду по вулиці Петра Радченка, що входить в охоронну зону об’єкту природно-заповідного фонду - ландшафтного заказника місцевого значення "Совська балка" та парку відпочинку "Совський парк".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Вартість земельної ділянки становить понад 390 млн грн.

Прокурори звернулися до Господарського суду з позовом до суб’єктів господарювання про усунення перешкод у володінні та розпорядженні цією земельною ділянкою.

Використання земель природно-заповідного фонду є обмеженим. Спірна територія становить особливе природоохоронне значення для району, є невід’ємним елементом екосистеми та перебуває під охороною держави.

“Ця земельна ділянка Київрадою у власність чи користування будь-яким фізичним чи юридичним особам не передавалась”, - зазначили в ОГП.

Суд повністю погодився з доводами прокурора та наданими на їх підтвердження доказами про здійснення на охоронюваних землях самовільного будівництва нежитлових споруд та незаконної реєєстрації права власності на них.

Рішенням Господарського суду Києва позовні вимоги прокурора задоволено повністю – скасовано державну реєстрацію самовільно збудованих об’єктів.

Читайте також: Суд повернув громаді Києва землі біля озера Вирлиця, відведені під забудову

Товариство зобов’язано повернути земельну ділянку столичній громаді з приведенням у належний стан, тобто знесення цього майна.

Як повідомляв Укрінформ, Київрада звернулась до уряду щодо недопущення можливого продажу земельних ділянок між вулицею Микільсько-Слобідська та проспектом Броварським, а також на вулиці Михайла Грушевського, 36.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-