Суд повернув громаді Києва землі біля озера Вирлиця, відведені під забудову

Суд повернув громаді Києва землі біля озера Вирлиця, відведені під забудову

Карта
Укрінформ
Столична прокуратура відсудила у забудовника понад 19 гектарів охоронюваних земель біля озера Вирлиця, раніше відведених під будівництво торговельно-розважального й офісно-виставкового комплексів.

Про це Київська міська прокуратура повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

Як повідомляється, Північний апеляційний господарський суд у повному обсязі задовольнив позов прокуратури про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні земельною ділянкою на проспекті Миколи Бажана та вулиці Ревуцького в Дарницькому районі Києва.

Площа згаданих земель становить 19,72 га, вартість – понад 1 млрд гривень.

За даними слідства, попри те, що з 1994 року ця ділянка зарезервована під заповідання як цінна природна територія зі значною рекреаційною цінністю, Київська міська рада відвела її приватній структурі під будівництво торговельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

У суді прокурори довели, що спірні землі знаходяться в межах прибережної захисної смуги озера Вирлиця та його акваторії, а їх відведення відбулося, зокрема, за рахунок водної гладі озера. У зв’язку із цим надання земельної ділянки під комерційну забудову є грубим порушенням земельного та водного законодавств.

Читайте також: Суд у Києві повернув місту ділянку на Трухановому острові, де хотіли будувати кафе з автостоянкою

Суд визнав рішення Київради незаконним, а договір оренди землі – недійсним. Згідно із судовим рішенням, товариство зобов’язане звільнити земельну ділянку з приведенням у придатний для використання стан.

Як повідомляв Укрінформ, раніше апеляційний суд повернув громаді Києва три тисячі гектарів Біличанського лісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-